Tarot ja suomalaisen metallin kulttuuriteko

19.5.2008 10:12

Kuopiolainen raskassarjalainen Tarot työntää kesäkuun 11. kauppoihin Undead Indeed -nimisen dvd:n ja live-albumin. Kummatkin Suomen-versiot ovat tuplia, kun muualla julkaisuista vastaava Nuclear Blast tyytyy yhteen kiekkoon per formaatti. Tupla-cd:n painos on kuitenkin vain tuhat kappaletta.

Kuopiolainen raskassarjalainen Tarot työntää kesäkuun 11. kauppoihin Undead Indeed -nimisen dvd:n ja live-albumin. Kummatkin Suomen-versiot ovat tuplia, kun muualla julkaisuista vastaava Nuclear Blast tyytyy yhteen kiekkoon per formaatti. Tupla-cd:n painos on kuitenkin vain tuhat kappaletta. Undead Indeed -live taltioitiin Kuopion Ruplassa noin tuhannen ihmisen edessä loppuvuodesta 2007.

– Yleisöä oli tupa täynnä ja meininki sen mukaista. Keikka kuuluu bändin historian top viitoseen. Lisäksi meidän live- ja studiomiksaaja Mikko ja kiipparimies Janne tekivät järjettömän hyvää duunia miksauksessa, kitaristi Zachary Hietala sanoo.

Dvd:n suomalainen versio pitää sisällään materiaalia aina vuodesta 1995 lähtien ja esimerkiksi haastatteluosiossa Hietalan veljekset kiteyttävät reilut 20 vuotta yhtyeen historiaa.

– Halusimme esittää joitain harvinaisuuksia ja mieluiten nykyisellä kokoonpanolla vedettynä. Jätettiin meidän "tukkahevin aikakausi" pois – ne videot kun ovat pyörineet Youtubessa jo riittävästi. Mukana on muutama viisu Nummirockista -95 ja jälki on jopa kameran mikillä äänitettynä siedettävän kuuloista. Mukana on myös Puijonsarven joulua ja Heavy Metal On Ice
-hyväntekeväisyyskeikkaa.

Zachary Hietala toteaa, että kyseessä ei ole enempää eikä vähempää kuin suomalaisen metallin kulttuuriteko.

– Jälki näyttää ja kuulostaa loistavalta – omat fiilikset eivät voi olla kuin mainiot tällaisen julkaisun suhteen.

Seitsemällä kameralla kuvatun Undead Indeed –dvd:n ennakkokatselut järjestetään 4. kesäkuuta Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän Inferno-baareissa sekä Joensuussa Kerubin kuppilassa. Viralliset julkaisubileet järjestetään puolestaan Kuopion Henry’s Pubissa 10. kesäkuuta.

www.wingsofdarkness.net

Lisää luettavaa