Tarot palaa keväällä live-dvd:n voimin

22.11.2007 18:56

Kuopiolainen hevilegenda Tarot ilahduttaa ensi keväänä faneja historiansa ensimmäisellä dvd-julkaisulla. Paketin lopullinen sisältö on vielä hämärän peitossa, mutta mukaan tulee esimerkiksi täysimittainen keikka Kuopion Club Ruplasta elokuulta 2007.

Kuopiolainen hevilegenda Tarot ilahduttaa ensi keväänä faneja historiansa ensimmäisellä dvd-julkaisulla. Paketin lopullinen sisältö on vielä hämärän peitossa, mutta mukaan tulee esimerkiksi täysimittainen keikka Kuopion Club Ruplasta elokuulta 2007. Kitaristi Zachary Hietala vakuuttaa tyytyväisyyttään kuvattuun konserttiin.

– Siis vetohan onnistui täydellisesti ja nyt on sitten edessä kovaa editointia!

Oletko jo nähnyt raakamateriaalia?

– Olen toistaiseksi kuullut vain raakapohjat, kuvamateriaalia en ole nähnyt lainkaan. Mutta luotan siihen, että filkka toimii. Pian sitä ruvetaankin viilaamaan, mutta ensin pitää vain saada alta pois musiikin editoinnit ja sen sellaiset.

Oliko biisilistan valitseminen vaikeata? Teillä kun on kuitenkin hiukan historiaa takana!

– Toki vanhoja levyjäkin kunnioitetaan muutaman viisun verran… Tämä dvd menee kuitenkin julkaisuun koko Euroopassa ja sen vuoksi pääpaino on kahden viimeisimmän levyn materiaalissa. Pari viimeisintä lättyä ovat kuitenkin ne Tarot-julkaisut, joita ihmiset ovat kuulleet laajemmin tuolla Euroopassakin. Tämä oli siis niin levy-yhtiön toive kuin meidänkin ajatus.

Millaisia extroja dvd:lle on tulossa? Kai sinne päätyy vanhaa kunnon "Hittimittari-materiaaliakin"…

– Extroista en uskalla tässä vaiheessa sanoa vielä mitään, mutta tottakai niitäkin sinne tulee. Toivottavasti mahdollisimman paljon.

Ja vielä loppuun; oletko jo kirjoitellut uusia Tarot-ralleja?

– Joitakin riffin tynkiä ollaan Jannen (Tolsa, koskettimet) kanssa väännetty. Kunhan saadaan alta pois tämä "Heavy Metal On Ice" -hyväntekeväisyystapahtuma niin voidaan ruveta tosissamme keskittymään uuteen materiaaliin. Marcon (Hietala, laulu/basso) "salaisen arkun" sisällöstä en tiedä, mutta äijähän on yleensä melko tuottelias. En siis usko, että meille tulee ainakaan materiaalipulaa ja onhan tässä muutenkin aikaa duunata uusia veisuja. Marco kun pysyy Nightwishin kanssa kiireisenä vielä pitkään.

www.wingsofdarkness.net

Lisää luettavaa