Teräsbetoni studioon marraskuussa

12.9.2007 19:34

Soturimetallia jo kahden albumillisen verran julkaissut Teräsbetoni valmistelee parhaillaan kolmatta tulemistaan. Bändillä on tällä hetkellä reilut kaksikymmentä uutta biisiä.

– Kirjoitetaan vielä muutama ralli ja valitaan sitten levylle päätyvät kappaleet. Marraskuussa mennään tosiaan studioon ja yritetään saada ensimmäinen single jakoon jo ennen vuoden vaihdetta. Pitkäsoitto ilmestyy sitten jossakin vaiheessa alkuvuoden aikana, Teräsbetonin basistilaulaja Jarkko Ahola paljastaa.

Teräsbetoni uppoutuu studioon nimituottaja Hiili Hiilesmaan kanssa.

– Bändin tyylin tunnistaa tulevaltakin albumilta, mutta pientä linjan tarkistusta lienee tiedossa. Tätähän toki tapahtui jo debyytin ja Vaadimme metallia -kakkoslevyn välissäkin. Ja opittiin me vähän soittamaankin albumien välissä!  

Jatkatteko samoilla linjoilla myös sanoitusten myötä?

– Tähän sopii sama kuvailu kuin musiikkiinkin. Osassa teksteissä taistellaan entiseen malliin, mutta uusia vivahteitakin on taatusti luvassa. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että tietyt ihmiset saavat taas valituksen aihetta. Niinhän se on, että tekeepä sitä mitä tahansa niin joillekin se kelpaa ja joillekin taas ei. "Miksi te ette jatka vanhoilla linjoilla" tai "miksi te jauhatte samaa p**kaa uudelleen ja uudelleen".

Jarkko Ahola on mukana myös Northern Kings -ryhmässä, joka tulkitsee 80-luvun popbiisejä enemmän tai vähemmän metallisina versioina. Porukassa vaikuttavat myös Marco Hietala, J-P Leppäluoto ja Tony Kakko.

– Homma starttasi, kun vedimme porukalla joulukeikkoja parin edellisen vuoden aikana. Tuli vaan sellainen olo, että sehän olisi hauskaa tehdä vähän enemmänkin yhdessä, Ahola sanoo.

Nähdäänkö Northern Kingsiä ikinä keikalla?

– Jaa-a. Meillähän on kaikilla omat kiireemme, joten Northern Kings -konsertti näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos tähdet asettuvat oikeaan asentoon…

www.terasbetoni.com

Lisää luettavaa