The Rasmus esitteli uuden kitaristinsa, lähtee mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun – ”Oli aikamoinen shokki, kun jäbät pyysivät bändiin”

Venla Shalin

Emppu Suhonen hyppää Pauli Rantasalmen tontille.

Tänään julkistettiin Uuden Musiikin Kilpailun tämän vuoden finalistit, joiden joukosta yleisö ja asiantuntijaraati valitsevat Suomen edustajan kevään Euroviisuihin. Yksi finalisteista on The Rasmus, joka paljasti UMK-julkistuksensa yhteydessä kokoonpanonsa uuden kitaristin, joka täyttää Pauli Rantasalmen tyhjäksi jättämän aukon: hän on Tiktak-yhtyeestä tuttu Emppu Suhonen.

”Itselleni oli aikamoinen shokki, kun jäbät pyysivät bändiin. Viikkoa myöhemmin kuulin UMK:sta. Vieläkö jotain?” Suhonen kommentoi Ylelle.

Bändin UMK-kisakappale Jezebel syntyi keulahahmo Lauri Ylösen demon pohjalta saaden lopullisen muotonsa yhteystyössä tuottaja-muusikko Desmond Childin kanssa. Ylösen mukaan Jezebel on kappale vahvoille ja itsenäisille naisille. Jezebel julkaistaan maanantaina 17. tammikuuta.

”Jezebel oli Raamatun tuhmeliini, joka teki asiat omalla tavallaan ja aiheutti kaaosta. Halusimme tuoda hänet moderniin maailmaan. Biisi on myös vähän humoristinen, mikä on Rasmukselle erikoista”, Ylönen avaa.

Katso muut tämän vuoden UMK-finalistit täältä. Finaalilähetys nähdään Yle TV1:llä ja Yle Areenassa 26.2. kello 21 alkaen.

Me osallistutaan UMK:hon Jezebel-nimisellä kappaleella, joka julkaistaan ensi maanantaina 17.1. Tehtiin biisi yhdessä…

Julkaissut The Rasmus Keskiviikkona 12. tammikuuta 2022