The Roots -yhtyeen perustajiin kuulunut Malik B, 47, on kuollut

Saku Schildt

RIP Malik Abdul Basit, 14.11.1972 - 29.7.2020

Hip hop -ryhmä The Rootsin perustajajäseniin lukeutunut räppäri Malik B on kuollut. Yhtyeen perustajiin lisäksi kuuluvat Tariq ”Black Thought” Trotter ja Ahmir ”Questlove” Thompson ovat vahvistaneet suru-uutisen Rolling Stone -lehdelle. 47-vuotiaana menehtyneen räppärin kuolinsyy ei ole tiedossa.

Malik B, oikealta nimeltään Malik Abdul Basit, perusti The Rootsin Black Thoughtin ja Questloven kanssa vuonna 1987 ja yhtyeestä on vuosien saatossa kehittynyt yksi maailman suosituimmista ja kriitikoiden arvostamista hip hop -yhtyeistä. Malik B oli mukana yhtyeen neljällä ensimmäisellä pitkäsoitolla, kunnes erosi bändin riveistä vuonna 1999. Hän kuitenkin vieraili yhtyeen myöhemmillä albumeilla Game Theory (2006) ja Rising Down (2008).

Myöhemmin urallaan Malik B teki muun muassa yhteistyötä newyorkilaistuottaja Mr. Greenin kanssa, jotka julkaisivat yhdessä albumin Unpredictable vuonna 2015. Malik B oli myös mukana samana vuonna ilmestyneellä Mr. Greenin Live From The Streets -levyllä.

”Raivasimme yhdessä tietä sinne, missä sitä ei vielä ollut. Herätimme kaupungin ylös tuhkasta, nostimme sen selkäämme ja kutsuimme sitä Illadelphiksi. Kisailimme keskenämme ystävällismielisesti ensimmäisestä päivästä lähtien ja minusta tuntui aina siltä, että minulla oli vain pieni osa niitä lahjoja ja potentiaalia, jota sinä omasit”, Blackthought kirjoitti Instagramissa julkaisemassaan muistokirjoituksessa.

”Halusin aina muuttaa sinua, tehdä ulkonäöstäsi jollain lailla sofistikoituneempaa ja auttaa sinua näkemään, että kaduille on olemassa paljon vaihtoehtoja. Mutta sitten ymmärsin, että sinä ja kadut olette yhtä eikä kukaan voi erottaa miestä todellisesta minästään.”