Thin Lizzy -kitaristi ei muistele Metallican kanssa esiintymistään lämmöllä – ”Se ei ollut nautinnollista. Välillämme ei ollut kemiaa”

5.2.2024 21:41

Thin Lizzy -kitaristi Eric Bell on muistellut yhteistä esiintymistään Metallican kanssa Guitar Worldin haastattelussa. Los Angelesin metallijätti versioi Thin Lizzyn sovitusta vanhasta irlantilaisesta Whiskey in the Jar -kansanlaulusta Garage Inc. -albumillaan.

Metallica kutsui Bellin soittamaan kappaleen kanssaan Dublinissa vuonna 1999. Kokemus ei ollut Bellistä kovinkaan kummoinen.

”En tiennyt mitään Metallicasta. En niin mitään”, Bell sanoo. ”En kuuntele sen tyyppistä musiikkia. Joten kun joku sanoi, että he äänittivät version Whiskey in the Jarista, minä kysyin, että keitä he ovat.”

”Sitten he pyysivät minut keikalle, mikä oli silkkaa kaaosta”, Bell jatkaa. ”En tiedä miksi he soittivat minulle. Epäilen, että he luulivat minun tietävän heidät. En tuntenut. He luulivat, että olisin jotenkin kuin ällikällä lyöty – niin ei käynyt.”

”Roudari heitti minut heidän hotellilleen ja seisoin aulassa odottelemassa”, Bell muistelee. ”Ja sitten he tulivat yksi kerrallaan alas, paiskasivat kättäni ja olettivat, että olisin jotenkin vaikuttunut. Mutta en tiennyt keitä he olivat, enkä ollut koskaan kuullut heidän musiikkiaan. Enkä oikein välittänytkään. Se yllätti heidät.”

Bell ei muistele itse esiintymistäkään erityisen lämpimästi.

”Se ei ollut nautinnollista”, mies sanoo. ”Välillämme ei ollut kemiaa. He olivat laskeneet virettä kokonaisen sävelaskeleen verran, mikä on heille tyypillistä. Minä en kuitenkaan tehnyt niin. Joten kuulin Whiskey in the Jarin soitettavan f:stä, mikä oli kummallista. Se ei iskostunut pääkoppaani. Soitin biisin vain omalla tavallani ja lähdimme sen jälkeen omille teillemme.”

Lisää luettavaa