Thrash metal -suuruus Nuclear Assault lopettaa – asiasta ilmoitettiin varsin koruttomin elkein

Kuvakaappaus Nuclear Assaultin Facebook-sivulta.

Haikeaksi vetää tämä tieto. New Yorkissa vuonna 1985 perustettu Nuclear Assault on lopettanut toimintansa, kertoo Metal Injection. Tämä ei tietenkään ole ensimmäinen kerta, kun bändi on hajonnut – ensimmäisen kerran se vetäytyi majan majoille vuonna 1995 vain palatakseen pelikentälle muutamaa vuotta myöhemmin –, mutta tällä kertaa kysymys lienee lopullisesta päätöksestä. Nämä kaverit kun eivät ole mitään poikasia enää.

Lopettamisesta ilmoitettiin varsin karulla tavalla: fanfaarien ja medialle lähetettyjen tiedotteiden sijaan yhtye julkaisi Facebook-sivullaan bändin nimellä varustetun hautakiven, ja pian koko sivu katosi maan kamaralta. Hieman myöhemmin kitaristi Erik Burke vahvisti sosiaalisessa mediassa käydyssä keskustelussa, ettei orkesteria ole enää olemassa. Lisäksi huomattakoon, että Anthraxistakin tuttu perustajajäsen Dan Lilker vihjaisi jo viime kesänä, että viimeisiä keikkoja viedään.

Nuclear Assault vietti hiljaiseloa pitkälti koko 2010-luvun lopun ja koronavuosien ajan. Orkesterin viimeiseksi julkaisuksi jäi Pounder-ep, joka ilmestyi vuonna 2015. Viimeinen albumi Third World Genocide puolestaan julkaistiin niinkin kauan sitten kuin vuonna 2015.