Tili tyhjänä mutta keikalle tekisi mieli? Helsinkiläisbändi haluaa ilahduttaa vähävaraisia

Joskus keikalle lähteminen saattaa tyssätä niin sanotusti Mattiin kukkarossa. Joulu on antamisen juhlaa ja tämän myötä helsinkiläisbändi Sydän, sydän julkisti jouluaattona tarjoavansa jokaiselle alkuvuoden kiertueensa keikalle ilmaisen sisäänpääsyn muutamalle vähävaraiselle fanille.

Sydän, sydämen basisti Tomi Flyckt kirjoittaa bändin Facebook-sivulla kampanjan ajatuksen lähteneen miehen korviin kantautuneesta tarinasta, jonka mukaan joku nimeltä mainitsematon hyväntekeväisyysjärjestö oli lahjoittanut vähävaraiselle naiselle ja tämän pojalle liput Finlandia-talon stand up -tapahtumaan. Äiti ja poika eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan stand upista, sillä narikkamaksuun ei ollut rahaa.

– Järjestyksenvalvojan kaaliin ei ollut mahtunut, ettei rahaa yksinkertaisesti ole. Hyypiö kykeni ainoastaan tarjoamaan pankkikorttia maksuvaihtoehtona. Täydellinen varattomuus tietysti saattaa olla aidosti vaikea asia hahmottaa, Flyckt kertoo bändin päivityksessä.

Tarina jäi kaihertamaan Flycktin mieltä, sillä olihan Sydän, sydämen syksyn kiertueen nimi ollut Rahat pois junteilta. Muusikko kertoo tietävänsä omakohtaisesti millaista on se, kun pelkkä rahan puute muodostaa toistuvasti täysin läpäisemättömän muurin maailman ja oman itsen välille. Flyckt muistuttaa että vähävaraiset eivät automaattisesti ole työttömiä, eivätkä työttömät ole tyhmiä ja laiskoja.

Välttääkseen toistamasta stand up -tarinan surullista loppua Sydän, sydän lupaa ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi myös maksaa narikan kampanjaan valituille faneille, mikäli hankkeen muiden toimijoiden pelisilmä puuttuu. Nopea toimiminen on kuitenkin tarpeen, sillä bändillä ei ole mahdollisuutta kustantaa keikoille pääsyä kuin rajatulle joukolle kuulijoita.

– Valitettavasti emme voi tarjota tätä kaikille halukkaille tai edes kaikille vähävaraisille kuulijoillemme; karavaanimme kulkee jo valmiiksi melko äärimmilleen viritetyin kustannuksin. Jos siis haluaisit tulla katsomaan keikkaamme kevään kiertueella, mutta huomaat sen tuhoavan loppukuukauden ruokabudjettisi, olet enemmän kuin oikeutettu Sydäreiden kulttuuriseteliin – jos niitä suinkin on jäljellä, Flyckt kirjoittaa.

Tarkemmat ohjeet hyväntekeväisyyskampanjasta löytyvät bändin Facebook-sivuilta. Sydän, sydän keikkailee alkuvuodesta 2017 seuraavasti:

21.01.2017 Helsinki, Korjaamo
27.01.2017 Vaasa, Leipätehdas
10.02.2017 Turku, Gong
11.02.2017 Salo, Hometown
24.03.2017 Jyväskylä, Freetime
25.03.2017 Tuusula, Bar Finnegas