Tim ”Ripper” Owens: ”Liityin Judas Priestiin kenties heavy metalin historian huonoimman ajanjakson aikana”

Lukuisten heavy metal -orkestereiden keulilta tuttu Tim ”Ripper” Owens sanoo liittyneensä Judas Priestin riveihin huonoon aikaan.

Kaksi studioalbumia legendaarisen Priestin riveissä tehnyt laulaja jutusteli aiheesta Iron City Rocks -podcastin haastattelussa. Samassa yhteydessä mies toteaa, ettei Rob Halfordin paluu Priestiin tullut hänelle minkäänlaisena yllätyksenä.

”Tiesin sen olevan tulossa”, Owens sanoo. ”Ymmärsin kyllä miksi. Rob tarvitsi Judas Priestiä ja Judas Priest tarvitsi Robia. Ymmärsin sen. En voisi koskaan lähteä Judas Priestistä, joten he antoivat minulle potkut. Ja halusin tehdä myös muita juttuja. Siksi nauhoitin Iced Earth -levyn. Olin halunnut alkaa tehdä muita juttuja, sillä meillä on paljon luppoaikaa. Minusta vain tuntui siltä.”

”Judas Priest oli niin hauskaa, ja ne kaverit ovat hyviä ystäviä. Se oli mahtavaa aikaa”, mies jatkaa. ”En polttanut siltoja. Lähdin, enkä puhu heistä pahaa. Muutoin kuin toteamalla, että he ovat poistaneet minun aikakauteni. Tarkoitan, että Judas Priest -aikakauteni [albumit eivät ole saatavilla]. Mutta henkilökohtaisella tasolla nuo kaverit ovat ystäviä, manageriporras, Rob — kaikki. Tulemme hyvin juttuun. Tiesin sen tapahtuvan.”

Owensin mukaan ajoitus Priestin kanssa ei vain lopulta ollut se paras mahdollinen.

”Ainoa huono juttu liittymisessäni Judas Priestiin oli se, että silloin oli meneillään kenties heavy metalin historian huonoin ajanjakso”, mies sanoo. ”Se oli grungen aikoihin, tai sen loppupuolella. Vuonna 96 [metallibändit] soittivat klubeilla — ei väliä kuka olit tai missä bändissä olit; esiinnyit joka tapauksessa pienemmissä paikoissa. Siinäpä sitten liityin bändiini, joka ei ollut aktiivinen viiteen vuoteen, ja liityin Judas Priestiin heavy metalin aallonpohjassa. Fanit olivat kuitenkin mahtavia. Kaikki eivät tietenkään pitäneet minusta, mutta se on normaalia. On vieläkin ihmisiä, jotka eivät pidä Brian Johnsonista [AC/DC:ssä], sekin jaksaa hämmästyttää. Mutta ne levyt olivat hienoja. Minulle Demolition oli vielä parempi, joten noiden levyjen tekeminen oli hienoa.”

”Pystyin laulamaan sitä tavaraa”, Owens jatkaa. ”Kun joku ei pitänyt minusta, tai sanoivat etteivät pitäneet Jugulatorista tai Demolitionista, sanoin aina, että ’Tule konserttiin kuulemaan kun laulan. Tulet rakastamaan sitä.’ Fanit olivat upeita. Kaikki olivat aina hyviä minulle.”