Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisee uuden singlen – räväkkä kansikuva kiinnittää huomion

26.5.2017 21:21

Odotetun paluun keikkalavoille pian tekevä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ennakoi loppuvuodesta ilmestyvää odotettua pitkäsoittoa toisella uudella kappaleella, kun Suomi sata vuotta ilmestyy digitaalisesti 2. kesäkuuta. Fyysinen single ilmestyy 16. kesäkuuta, ja sitä prässätään vain ennakkotilauksien mukainen määrä.

– Kuten varsin hyvin tiedämme, Suomi täyttää valtiona sata vuotta ja näinä juhlallisina aikoina suomalaisten saavutuksia nostetaan mielellään esiin. Ja jos ulkomailla satutaan syystä tai toisesta kehumaan Suomea niin silloinhan me vasta olemmekin rinta rottingilla. Sehän on oikein hienoa, ei siinä mitään, sanoo Timo Rautiainen.

– Tämän hetken Suomella on kuitenkin toinenkin puolensa ja Suomi sata vuotta tarkasteleekin kansakunnan tilaa hieman erilaisesta näkökulmasta. Kerrottakoon sen verran, että kappaleen teksti viittaa pariinkin globaalin kynnyksen viime aikoina ylittäneeseen ei-niin-mairittelevaan suomalaisuutiseen.

Musiikillisesti erittäin kulkevaa riffittelyä ja kerrasta päähän tarttuvia melodioita sisältävän singlen kansikuva kiinnittää välittömästi huomion, sillä siinä komeilee keskeltä repeytynyt Suomen leijona. Kansi-idean taustalla on kitaristi Jarkko Petosalmi.

– Murtunut leijona kuvastaa Suomen henkistä tilaa – olemmehan tänä päivänä hyvinkin vahvasti kahtia jakautunut kansa.

Kesäkuun aikana myös videomuodossa julkaistavan kappaleen on kirjoittanut kitaristi Jari Huttunen.

– Tulin kotiin erään yövuoron jälkeen ja fiilis oli sopivan pöllämystynyt – niin kuin se valvotun yön jälkeen usein on. Siinä samassa tuli idea tästä biisistä ja Suomi sata vuotta syntyi sitten hyvinkin nopealla tahdilla, kertoo Huttunen.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisi aikaisemmin tänä vuonna paluukappaleensa ja -videonsa Pitkän kaavan mukaan:

Lisää luettavaa