Tina Turner: Olen hyväksynyt poikani itsemurhan – ”Miksi hän riisti henkensä niin dramaattisella tavalla, on mysteeri”

Tina Turner 50-vuotisjuhlakiertueellaan vuonna 2009

Rockdiivan 59-vuotias poika ampui itsensä viime kesänä.

Rockin kuningatar Tina Turner, 78, julkaisee piakkoin elämäkertansa, jonka tiimoilta pitkään julkisuudelta piilossa pysytellyt laulaja on viime aikoina antanut harvinaisia haastatteluja. Daily Mailin haastattelussa tämä puhui avoimesti muun muassa poikansa itsemurhasta – aseella henkensä riistäneen Craig Raymond Turnerin ruumis löydettiin tämän kotoa 18. heinäkuuta.

”Olen hyväksynyt asian ja muistan kaikki ne hetket, kun hän vieraili luonani täällä”, tätä nykyä Sveitsissä asuva Turner sanoo.

”Kuten kaikki pojat, hän osasi olla hyvin rasittava, mutta hän oli kuitenkin minun poikani! Muistan niin hyvät kuin huonot hetket.”

Craig oli Tinan ensimmäinen lapsi, jonka tämä sai 18-vuotiaana saksofonisti Raymond Hillin kanssa. Ike Turner adoptoi Craigin mentyään Tinan kanssa naimisiin vuonna 1962. Iken ja Tinan suhde oli tunnetusti myrskyisä ja Tina myöntää tämän varmasti vaikuttaneen myös Craigiin.

”Craig oli yksinäinen kasvaessaan. Olin jo varhaisessa vaiheessa jatkuvasti kiertueilla ja syytän Ikeä, etten ollut sellainen äiti, joka olisin voinut olla. Mielestäni olin olosuhteisiin nähden hyvä vanhempi ja hyvitin sen Craigille myöhemmin tavalla tai toisella. En pode huonoa omaatuntoa, koska se oli minun todellisuuteni silloin eikä minulla ollut vaihtoehtoja.”

59-vuotias Craig ampui itsensä edesmenneen isoäitinsä, Tinan äidin omistamalla aseella. Tinan ja tämän vuonna 1999 menehtyneen Zelma-äidin välinen suhde oli myös hyvin monimutkainen ja vaikea.

”Se vain tarkoittaa, että kun hän kuoli, Craig otti [aseen], hankki luodit ja suunnitteli oman kuolemansa tarkkaan. Hän todella halusi lähteä. Miksi hän riisti henkensä niin dramaattisella tavalla, on mysteeri”, Turner pohtii.