Tobias Forgella on jo tarkkoja suunnitelmia sen suhteen, mitä Ghostissa tapahtuu uusimman levyn jälkeen

20.6.2018 09:52

Tobias Forge vaikuttaa kaverilta, joka ottaa leipätyönsä tosissaan. Ghost-johtaja suhtautuu bändinsä taiteelliseen puoleen kunnianhimoisesti – tämän voi nähdä esimerkiksi siitä, että mies kasvatti hiljattain Ghostin lavamiehitystä kolmannella kitaristilla ja kahdella kosketinsoittajalla, vaikka kalliiksihan tämä taloudelliselta kantilta tulee. Varsinkin, jos ottaa huomioon, että kosketinosuudet olisi voinut helposti hoitaa taustanauhojen avulla.

Kunnianhimoisuus ilmenee siitäkin, että Forgella on mielessään tarkka kuva siitä, mihin yhtyeen tarina epäpyhine paaveineen seuraavaksi suuntaa. Nythän on se tilanne, että kaikki edellisten levyjen Papa Emeritukset ovat ”kuolleet”, ja laulajaksi on kohotettu hahmo nimeltä Cardinal Copia. Nykyisen kiertueen jälkeen nähdään, mitä sitten tapahtuu.

”Tiedän, mitä teemme seuraavaksi. Seuraava levy on työstövaiheessa aina siihen asti, kun masteroin sen, mutta tiedän, mihin bändin tarinapuoli etenee”, Forge sanoi tuoreessa radiohaastattelussa.

”Kiertuerytmi on yksinkertaista matematiikkaa. Levy julkaistaan, olet tien päällä 18 kuukautta, menet takaisin studioon, teet sitä kuusi tai seitsemän kuukautta, ja sitten olet taas 18 kuukautta rundilla. Meillä on viisivuotissuunnitelma aika hyvin kasassa.”

Forge kertoi myös sellaisen kiinnostavan seikan, että hän on työstänyt jo pitkään toista projektia Ghostin rinnalla.

”Se projekti saattaa toteutua, tai sitten ei. Se on eräänlainen sivuhomma, joka vaatii paljon yhteistyötä ja monien tähtien järjestäytymistä. Sitä on työstetty jo vuosia. Katsotaan, saadaanko sitä koskaan tapahtumaan.”

Olisiko mukana ainakin Judas Priestin Rob Halford? Metallijumalahan kertoi hiljattain mahdollisesta yhteistyöstään Forgen kanssa. Kiintoisaa!

Lisää luettavaa