Todd Rundgren ei juuri Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkuudestaan välitä, kritisoi myös kanssaehdokkaitaan

Mediapunch/Shutterstock/All Over Press

Kuten aiemmin raportoimme, yhdysvaltalainen tuottaja/lauluntekijä-suuruus Todd Rundgren on ehdolla Rock & Roll Hall of Fameen 15 muun pitkän linjan artistin joukossa. Mies ei kuitenkaan asian vuoksi juuri kärrynpyöriä heittele.

”Ei ole mikään salaisuus, etten välitä siitä”, mies kommentoi Billboardille. ”Ei ole mitään väliä, kuinka monta kertaa he asettavat minut ehdolle. Se ei saa minua välittämään.”

Rundgren kutsuu Hall of Famea ”teollisuuden keksinnöksi” ja sanoo, että ”todelliset Hall of Famet on tarkoitettu eläkeläisille ja kuolleille, sillä heidän perintönsä on jo kunnossa.”

”Minulla on liiaksi työkiireitä ollakseni huolissani perinnöstäni”, Rundgren lisää. ”Ja aion jatkaa työskentelyä aina hamaan tulevaisuuteen.”

Mies myös kritisoi joidenkin tämänvuotisten ehdokkaiden olevan liian kaukana perinteisestä rockista.

”Olen suuri Dionne Warwick -fani, mutta kerro minulle yksi Dionne Warwickin rock’n’roll-biisi”, Rundgren penää. ”Tunnen kyllä Fela Kutin, mutta en pysty nimeämään yhtään muusikkoa, joka olisi maininnut hänet pääasialliseksi vaikuttajakseen. Tämä käy vuosi vuodelta vähemmän järkeen, joten miksi minun pitäisi innostua tai muuttaa yhtäkkiä mieltäni? Miksi he eivät vain ala nimeämään blues-tyyppejä? Miksi heidän täytyy turvautua Dionne Warwickiin tai Mary J. Bligeen?”

Useamman vuoden käytössä ollut faniäänestyskään ei saa Rundgrenilta puhtaita papereita.

”Heillä on tämä faniäänestyksen nimellä kulkeva huijaus… suurin osa faneista ei tiedä, että heidän äänensä ei vaikuta yhtään mihinkään”, mies väittää.

”Viisi eniten ääniä saaneista ehdokkaista päätyvät yhteen äänestykseen, johon vaikuttavat yli tuhat artistia ja musiikkialan ammattilaista”, mies sanoo. ”Kun fanini nimesivät minut ensimmäistä kertaa [vuonna 2019], he saivat minut sijalle kolme, melko selvälläkin erolla seuraavaan. Sitten varsinaiset nimetyt olivat kuitenkin 1, 2, 4, 5, 6… he käytännössä kusettivat fanejani.”