Toimittaja julkaisi 22 vuotta sitten Lemmyltä saamansa kirjeen, jossa Motörhead-basisti puhuu maailman pahimmasta huumeesta

Ace Of Spades. Till The End.

Vaikka edesmennyt Motörhead-nokkamies Lemmy Kilmister tunnettiin alkoholin sekä sitäkin vahvempien aineiden käytöstään, on yksi huume, jonka kanssa Lemmy ei koskaan halunnut olla tekemisissä: heroiini.

Tämä tulee hyvin selväksi esimerkiksi musiikkitoimittaja Pippa Langin vuonna 1994 Lemmyltä saamasta kirjeestä, jonka Lemmy lähetti tuolloin Metal Hammer -lehdelle kirjoittaneen toimittajan julkaistua kolumnin, joka käsitteli heroiinia ja sen turmiollisuutta.

Lemmy kiitti Langia siitä, ettei tämä romantisoinut heroiinia monien muiden toimittajien tapaan.

– Olen pitänyt samaa palopuhetta 20 vuotta, mutta aina käyttäjät muka tietävät paremmin; he vain nuuskaavat eivätkä piikitä, he käyttävät sitä vain viikonloppuisin ja aina heillä on naamallaan se sama typerä virne – ja lopulta he aina kuolevat omassa veressään maaten, veritulpat polvitaipeissa ja särkevät sydämesi, Lemmy kirjoittaa Langille.

– Heroiini on maailman pahin huume. Ja jotkut vitun kirjoittajat vielä ihannoivat sitä. En ymmärrä miksi. Mitä romanttista siinä on, että muutut matelevaksi paskiaiseksi, jolla on parantumattomia haavoja ympäri kehoa, hampaat tippuvat etkä ole peseytynyt aikoihin?

Lemmy kertoo suurimman osan ystävistään ja tutuistaan kuolleen nimenomaan heroiiniin. Hän muistelee kirjeessään erästäkin tapausta (jota hän muisteli myös White Line Fever -muistelmissaan, toim.huom.), jossa eräälle hänen tutulleen oli myyty rotanmyrkkyä heroiinina.

– Olimme Lontoossa kahvilassa ja tämä kaveri tarvitsi todella kipeästi fiksiä. Hän löysi Piccadillystä diilerin, palasi kahvilaan ja meni vessaan ”parantamaan” itseään. Parin minuutin jälkeen hän rymisteli vessasta takaperin, kasvot mustina ja kieli niin turvonneena, ettei se mahtunut hänen suuhunsa.

– Joku paskiainen oli myynyt hänelle varman kuoleman, hymyillyt, ottanut tältä 8 puntaa ja lähettänyt matkoihinsa. Kuulostaa murhalta minusta. Ja tällaisten tyyppien kanssa joudut olemaan tekemisissä. Ei, ei, ei. Älä ole tyhmä. Äläkä tyydy sanomaan tuollaiselle tyypille ei, vaan potkaise hampaat kurkkuun.

Lang julkaisi Lemmyn käsin kirjoittaman kirjeen MetalTalk-sivustolla, johon toimittaja nykyään kirjoittaa.