Toimittaja-muusikko Perttu Häkkisestä julkaistaan syksyllä kirja – Mukana useita kulttuurihahmoja Palefacesta Edu Kehäkettusen kautta Maria Veitolaan

Valonkantaja-teoksen kuvaillaan olevan "moniääninen katsaus edesmenneen kulttuuripersoonan psyykeen ja elämäntyöhön."
13.7.2023 13:44

Pienkustantamo Salakirjat julkaisee syyskuussa laajan muistelmateoksen viisi vuotta sitten tapaturmaisesti kuolleesta toimittaja-kirjailija Perttu Häkkisestä, joka vaikutti myös yhtyeissä Imatran Voima ja Tähtiportti. Perttu Häkkinen – Valonkantaja -kirjan ovat toimittaneet Boris Brander, Aki Cederberg, Vesa Iitti ja Jussi K. Niemelä.

”Häkkinen keskittyi laajassa tuotannossaan erityisesti kartoittamaan ihmispsyyken varjopuolta. Okkultistit, fetisistit, ufoaktiivit, anarkistit, korpikommunistit, blackmetallistit – Häkkinen suhtautui kaikkiin samalla vilpittömällä mielenkiinnolla ja tahtoi tuoda heidän näkökulmansa kuuluviin”, kuvaillaan teoksen virallisilla Facebook-sivuilla.

”Muistokirja on kiehtova, moniääninen katsaus edesmenneen kulttuuripersoonan psyykeen ja elämäntyöhön. Teoksessa omat kuvansa Pertusta maalaavat ja häntä koskevat muistonsa jakavat paitsi hänen perheenjäsenensä ja lähimmät ystävänsä, myös lukuisat kollegat ja suomalaiset kulttuurihahmot aina Palefacesta Maria Veitolaan, Edu Kehäkettusesta Taavi Kassilaan ja Jouko Pihosta CHRZU Lindströmiin.”

Lisää luettavaa