Tones And I rikkoi merkittävän Spotify-rajapyykin ja teki samalla historiaa

Dance Monkey on ensimmäinen Spotifyssa 3 miljardia kuuntelua ylittänyt naisartistin kappale.
29.2.2024 11:31

Laulaja-lauluntekijä Tones And I, oikealta nimeltään Toni Watson, on ensimmäinen naisartisti, joka on ylittänyt suoratoistopalvelu Spotifyssa maagisen kolmen miljardin striimauksen rajapyykin Dance Monkey -kappaleellaan.

Megahitti Dance Monkey liittyy näin kolmen miljardin kuuntelun ylittäneiden vielä harvalukuiseen kerhoon, johon kuuluvat lisäksi Draken, Wizkidin ja Kylan One Dance, Harry Stylesin As It Was, The Weekndin ja Daft Punkin Starboy, Post Malonen ja Swae Leen Sunflower, Lewis Capaldin Someone You Loved, Ed Sheeranin Shape of You sekä The Weekndin Blinding Lights, joka on Spotifyn soitetuin kappale yli 4 miljardilla striimauksellaan.

Dance Monkey julkaistiin vuonna 2019 australialaisartistin The Kids Are Coming -debyytti-ep:n toisena singlenä. Se nousi ilmestyessään singlelistan ykköseksi 38 maassa (myös Suomessa) ja on rikkonut lukuisia ennätyksiä. Applen mukaan se on myös musiikin tunnistamiseen tarkoitetun Shazam-ohjelman kautta eniten haettu kappale ja Youtubessa sen musiikkivideota on katsottu yli 2 miljardia kertaa.

Lisää luettavaa