Tool-basisti avoimena: ”Emme ole erityisen hyviä muusikoita”

Fanien ei tarvinnutkaan odottaa uutta Tool-albumia 10 000 päivää.

Metal Hammer haastatteli syyskuussa Tool-jäsenistöä elokuun lopulla julkaistun Fear Inoculum -”paluualbumin” tiimoilta. Juttutuokion aikana miekkosilta kyseltiin muun muassa sitä, millaista oli tehdä seuraajaa reilut kymmenen vuotta aiemmin ilmestyneelle 10,000 Daysille fanien valtavien odotusten ristipaineessa.

Basisti Justin Chancellor avasi ajatuksia albumin nimen takaa varsin avoimesti.

”Se tarkoittaa itsensä immunisomista asioille, jotka pelottavat sinua”, mies sanoo. ”Kun tulet vanhemmaksi, haluat oppia, haluat muuttua, haluat kehittyä, etkä halua elää pelossa. Pelko on todellinen mielentappaja.”

”En voi puhua kaikkien puolesta, mutta luulisin sen olevan se, että on sinulla enää mitään annettavaa? Mitä virkaa sinulla on?”, Chancellor pohdiskelee yhtyeen aiempia pelkoja. ”Kun tulet vanhemmaksi, alat miettiä mitä annettavaa sinulla on, ja mikä on elämäsi tarkoitus. Olemme kaikki muusikoita, mutta emme ole erityisen hyviä muusikoita. Mutta olemme saaneet tämän suopean lahjan, emmekä halua aiheuttaa kenellekään pettymystä. Pahin pelkomme lieneekin luovuttaminen.”

”En yritä mollata itseäni…”, mies jatkaa. ”Se on vain mielestäni vahinko. Tämän bändin kemia ja alkemia, olemme todella onnekkaita että päädyimme yhteen.”

Rumpali Danny Carey puolestaan kommentoi levyn nimeä seuraavasti:

”Tunsimme ikäänkuin kasvavamme bändinä seuraavalle tasolle, edistyässämme tavassamme säveltää, emmekä enää piitanneet paskaakaan siitä, mitä muut ajattelevat. Tavallaan voitimme pelkomme kriitikoita kohtaan. Fear Inoculumin juttu on se, että ’Luovu pelosta äläkä enää huoli moisesta.’ Erityisesti tässä tapauksessa, kun meillä oli kestänyt niin kauan, ja tiesimme saavamme siitä kuittailua.”