Tool-nokkamies kertoo sairastuneensa koronaan helmikuussa – kärsii edelleen jälkioireista

9.10.2020 20:44

Tool-nokkamies Maynard James Keenan paljastaa Arizona Republicin haastattelussa sairastuneensa koronavirustautiin helmikuun lopulla. Mies kertoo samalla kärsivänsä edelleen taudin aiheuttamista jälkioireista.

”Minulla on edelleen jälkioireita”, Keenan sanoo. ”Se oli rumaa. Selvisin siitä, mutta se ei ollut kaunista. Minun täytyi todella taistella sen kanssa.”

Keenan lisää, ettei halunnut ”juoksennella ympäriinsä toitottamassa” saaneensa covid-19-tartunnan. ”Mutta se on todellista”, mies painottaa. ”Ja sillä on jälkioireita. Minun täytyi turvautua joihinkin todella jämeriin lääkityksiin jälkioireista selvitäkseni. Minulla on edelleen yskä. Keuhkoissani on edelleen vaurioita.”

Keenan kertoo myös monien ystäviensä sairastuneen. ”Sen saaneet eivät ole vanhoja ihmisiä, he ovat nuoria, hyvässä kunnossa, juoksijoita”, mies toteaa. ”Ja he kärsivät edelleen jälkioireista. Menetin joitakin perheenjäseniä.”

Nykykuntoaan Keenan kuvailee seuraavasti:

”Minulla on edelleen yskää. Saan joka toinen päivä yskänkohtauksia, sillä keuhkoissani on edelleen vaurioita. Tulehdus ranteissani ja kämmenissäni on alkanut helpottaa. Minulla oli elimistössäni nivelreuman kaltainen autoimmuunihyökkäys. Ymmärtääkseni se hyökkää omituisiin paikkoihin aivan sattumanvaraisesti. Sellaisen siis sain. Se oli minun palkintoni.”

Keenan valmistautuu toipumisen ohessa Pusciferin Existential Reckoning -albumin julkaisuun.

Lisää luettavaa