Torille! Ainakin yhden kotimaisen vienninalan arvo nousee vuosi vuodelta

26.8.2015 14:59

Music Finland ja ja Digital Media Finland julkaisivat tänään Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne 2013–2014tutkimuksen loppuraportin. Raportin mukaan suomalaisen musiikkiviennin arvo nousi vuosina 2013–14 kuusi prosenttia ja on nykyään 42,8 miljoonaa euroa. Vuotta aikaisemmin kasvua tuli 13 prosenttia.

”Meillä on ollut suuria onnistumisia ja sen lisäksi maailmalla kiertävien suomalaisten musiikinviejien kenttä on laajentunut, mikä näkyy erityisesti elävän musiikin vientitulojen kehityksenä. Emme ole enää yksittäisten menestysten varassa”, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo tiedotteessa.

Viennin osa-alueiden jaottelu tehtiin musiikkiliiketoiminnan käytäntöjen perusteella. Alueita oli yhteensä viisi: elävä musiikki, äänitteet, tekijänoikeudet, muut vientitulot sekä muut tavarat ja palvelut.

Musiikkiviennin kehitystrendejä ovat tällä hetkellä erityisesti uudet ansaintamallit ja teosvienti.

Digitaalisten palvelujen liikevaihdon ennustetaan kymmenkertaistuvan jo vuoden 2015 aikana. Jos ennusteet toteutuvat, palvelut voivat tuoda merkittävää kasvua musiikin vientituloihin. Äänitetuottojen kasvua odotetaan jatkossa puolestaan erityisesti suoratoisto- eli streaming-palveluista.

Lisää luettavaa