Torille! Suomalaismuusikolle myönnettiin sama palkinto, joka aiemmin on osoitettu muun muassa Adelelle ja Mumford & Sonsille

2.11.2016 11:59

Multi-instrumentalisti Jaakko Eino Kaleville on myönnetty vuoden 2017 EBBA-palkinto. European Border Breakers Awardsin palkinto julkistettiin YleX:n Uuden musiikin aamuvuoro -ohjelmassa.

EBBA-palkinnot ovat yksi EU:n tavoista ylistää uusia ja rajoja rikkovia taiteilijoita, jotka työssään luovat tämän päivän ja huomisen musiikkia. Voittajat edustavat osaltaan viime vuosina huomiota herättäneitä, uutta musiikkia luoneita musiikin tekijöitä, kuten Adele ja Queens. Joka vuosi kymmenen artistia palkitaan EBBA-palkinnolla tunnustuksena heidän menestyksestään kotimaansa ulkopuolella.

Muita aiemmin palkinnon saaneita artisteja ovat muun muassa Hozier, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Aurora, Disclosure, John Newman, C2C, Tokio Hotel, The Script, Years and Years, Robin Schulz, Carnival Youth, MØ ja Selah Sue.

Jaakko Eino Kalevi, joka on siis yksi tämän vuoden kymmenestä palkitusta, yhdistää musiikissaan synteettistä poppia, folk-musiikkia ja psykedeelistä rockmusiikkia kokeelliseksi pop-musiikiksi. Taiteilija on kehittänyt oman, yksilöllisen tapansa tehdä musiikkiaan ja hänen Jaakko Eino Kalevi -albuminsa (2015) otettiin maailmanlaajuisesti vastaan suosiota osoittaen. Tänä vuonna Kalevi on esiintynyt Los Angelesissa, Meksikossa sekä useissa Euroopan eri maissa.

Lisää luettavaa