Toyah Willcox sanoo Robert Frippin suuttuneen pariskunnan ensimmäisen viraalivideon julkaisusta – ”Hänestä tuntui, että häntä pilkataan”

King Crimson -kitaristi kuitenkin leppyi videoiden saaman positiivisen vastaanoton vuoksi.

Muusikko-näyttelijä-juontaja Toyah Willcox on jo jonkun aikaa työstänyt Soundissakin muutamaan kertaa esiin nostettuja viraalivideoita yhdessä miehensä, progerockyhtye King Crimsonin kitaristi Robert Frippin kanssa, joissa Fripp soittaa kitarallaan mitä erilaisempia kappaleita Willcoxin laulaessa ja tehdessä siinä sivussa myös yleensä jotain erikoista. Kaksikko on muun muassa julkaissut oman versionsa Metallican Enter Sandmanista, jonka Willcox laulaa kuntopyörää ajaessaan. Black Sabbathin Paranoid-coverin Willcox laulaa kellarissa kalterien takana mustaan spandexiin pukeutuneena.

Willcox, joka vastaa videoiden suunnittelusta ja kuvaamisesta, kertoo tuoreessa The Guardian -lehden haastattelussa tehneensä ensimmäiset videot keksiäkseen miehelleen jotain tekemistä koronaeristyksessä ollessa.

”Siinä minä olin jumiutuneena kotiini 74-vuotiaan mieheni kanssa, jota ilman en halua elää. Hän alkoi etääntyä, joten ajattelin, että opetan hänet tanssimaan. Sitten siitä tuli haaste”, Willcox kertoo.

Ensimmäisellä viraalivideollaan Willcox ja Fripp nähdäänkin tanssimassa Joutsenlampea ja molemmilla on yllään mustat sukkahousut ja tutut. Videosta tuli menestys, mutta totisena hahmona tunnetun Frippin ensimmäinen reaktio oli kuitenkin kaikkea muuta kuin positiivinen – Willcox sanoo kitaristin olleen ”hemmetin raivoissaan”.

”Hänestä tuntui, että häntä pilkataan. Mutta vastaanotto oli ylitsevuotavan positiivinen ja nyt, kuusi kuukautta myöhemmin hän on ymmärtänyt, miten tärkeä asia tämä on. Siitä on tullut jaettu kokemus yleisön kanssa, jota pitää muistuttaa siitä, miten kaunis ihmisen nauru on”, Willcox toteaa ja lisää, ettei ole enää laittanut Frippiä myöskään yhtä epätoivoisiin tilanteisiin.

Willcoxin mukaan kyse ei ole myöskään kameralla esiintymisestä vaan pariskunnan ihan normaalista kanssakäymisestä. Hän sanoo yrittävänsä jatkuvasti saada miestään nauramaan pelleilemällä ja jekkuja tekemällä.

”Hän tarvitsee sitä. Jos ihmiset näkisivät, mitä kaikkea puuhaamme, he varmaan kuvittelisivat meidän olevan jotain yhdeksänvuotiaita.”

Toyah Willcow ja Robert Fripp julkaisevat uusia Sunday Lunch -videoita joka sunnuntai. Viimeisimmässä videossa kaksikko tulkitsee Jimi Hendrixin Purple Hazea, johon on otettu hauskasti mukaan myös kuuluisimmista väärin kuulluista lyriikanpätkistä (eli mondegreenista), joka kappaleeseen liittyy. Video löytyy heti artikkelin alusta.