Trapezesta Deep Purplen vuoksi eronnut Glenn Hughes sanoo katuvansa päätöstään tänä päivänä – ”Se on kalvanut minua koko elämäni”

Joni Haavisto / All Over Press

"Minun olisi pitänyt pysyä siinä veneessä", laulava basisti tuumaa.

Basisti-laulaja Glenn Hughes tunnetaan parhaiten vuosistaan rockyhtye Deep Purplen riveissä. Ennen Purplea Hughes oli mukana funk rock -yhtye Trapezessa, jonka kolmella ensimmäisellä pitkäsoitolla Hughes soitti ennen kuin erosi liittyäkseen Purpleen vuonna 1973. Vaikka pesti Purplessa nostikin Hughesin alan legendojen joukkoon, sanoo hän tuoreessa Bass Playerin haastattelussa katuvansa päätöstä tänä päivänä.

”Sanon sinulle tässä ja nyt: minun ei olisi pitänyt lähteä Trapezesta. Minun olisi pitänyt pysyä siinä veneessä. Niin minä todella ajattelen nykyään. Se on kalvanut minua koko elämäni, mutta minun oli päästettävä irti”, Hughes toteaa.

Deep Purple toi mukanaan mainetta ja kunniaa, mutta myös pahan kokaiinin ja alkoholin täyteisen päihdekurimuksen, joka vei Hughesin mennessään. Hän pääsi lopulta kuiville 1990-luvun lopulla. Hughes ei osaa sanoa, olisiko hän ajautunut samanlaiseen koukkuun, mikäli ei olisi lähtenyt Purplen kelkkaan, mutta pieni osa hänestä ainakin uskoo niin.

”Kenties niin olisi ennen pitkää kuitenkin käynyt, mutta kun olin 18-19 -vuotias, join vain satunnaisen siiderin silloin tällöin. En koskaan himoinnut paholaisen hilsettä – kun kokaiinia tarjottiin Amerikassa [Trapezen kiertueella] vuonna 1971, en halunnut sitä. Jos olisin pysynyt Cannockissa koko elämäni, en olisi luultavasti koskaan törmännyt siihen”, Hughes pohtii.

Kun 69-vuotiaalta Hughesilta kysytään, mistä hän on urallaan ja elämässään kaikkein ylpein, vastaus tulee silmää räpäyttämättä:

”Siitä, että olen kuivilla. Voin ilokseni kertoa, että olen nyt ollut yli 20 vuotta selvillä. Jos en olisi tehnyt sitä päätöstä 23. marraskuuta 1997, olisin jo kuollut”, Hughes sanoo.