Punknäyttely esittelee Tampere-hardcoren kultaiset nuoruusvuodet – Oheisohjelmana keikkoja ja haastatteluja

Tre HC 82–85 hardcoren kultaiset nuoruusvuodet -näyttely on esillä 3.–31. toukokuuta Tampereen pääkirjastossa.
12.4.2023 13:28

Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosastolla on 3.–31. toukokuuta esillä Tre HC 82–85 hardcoren kultaiset nuoruusvuodet -näyttely. Punkmuseon ja Tampereen kaupunginkirjaston yhdessä toteuttamassa näyttelyssä on esillä kuvia, levyjä, lehtiä ja tavaraa Tampereen hardcore-skenen nuoruusvuosilta. Tampere ansaitsi noina vuosina maineensa Suomen hc-pääkaupunkina muun muassa Kaaoksen, Riistettyjen ja Bastardsin kasvattaessa mainetta niin Suomessa kuin maailmallakin.

Runsaasti ennen näkemättömiä kuviakin sisältävän näyttelyn kautta pääsee tutustumaan bändien lisäksi ihmisiin, hengailuun ja ajanviettoon. Esillä on myös Pirkanmaalla tehtyjä punkzinejä ja muuta esineistöä. Oheistapahtumia näyttelyyn liittyen järjestetään Metsossa, Klubilla ja Vastavirta-klubilla. Ohjelmassa on muun muassa Pelle Miljoonan, Crass-yhtyeen Steve Ignorantin ja hardcore-veteraanien Arjan (Juggling Jugulars), Lazzen (Riistetyt) ja Lätän (Kohu-63) haastattelut. Lisäksi Tampereen Klubilla esiintyy perjantaina 5. toukokuuta Steve Ignorant ja Pelle Miljoona & Pispala Punks. Lauantaina 20. toukokuuta Vastavirta-klubilla puolestaan keikan heittävät Bastards, Riistetyt, Sekaannus sekä Järjestyshäiriö.

Näyttelyn toteutuksessa Punkmuseon ja Tampereen kaupunginkirjaston lisäksi ovat olleet mukana Tullikamari, Vapriikki ja Vastavirta.

Lisää luettavaa