Tuomon kakkoslevy helmikuussa, lue kommentit

26.12.2008 16:03

Monissa liemissä keitetty jazz- ja soulmuusikko ja -säveltäjä Tuomo Prättälä julkaisee Reaches Out For You -pitkäsoittonsa 4. helmikuuta. Levy-yhtiön tiedote kertoo seuraavaa: "Luvassa on groovaava, klassinen albumikokonaisuus. Ei kompromisseja. Ei täyteraitoja".

Monissa liemissä keitetty jazz- ja soulmuusikko ja -säveltäjä Tuomo Prättälä julkaisee Reaches Out For You -pitkäsoittonsa 4. helmikuuta. Levy-yhtiön tiedote kertoo seuraavaa: "Luvassa on groovaava, klassinen albumikokonaisuus. Ei kompromisseja. Ei täyteraitoja". Levyltä lohkaistun Ordinary-singlen voi kuunnella MySpacessa.

Vuonna 2006 julkaistu My Thing -albumi nosti Tuomon kertaheitolla musiikkimaailman tietoisuuteen. "Stevie Wonder -henkistä soulia" sisältänyt levy on myynyt Suomessa sittemmin kultaa ja se on saanut myös Emma-palkinnon. Soolouransa ohella Tuomo soittaa muun muassa Quintessencessa, Q-Continuumissa ja Emma Salokoski Ensemblessa.

– Kyllä se ensilevyn suosio pääsi vähän yllättämään, vaikkeivät odotukset ihan nollassa olleetkaan. Joka tapauksessa näen soololevyni osana sitä samaa duunia, jota olen tehnyt jo pitkään, eikä kyseessä ollut mikään äkillinen pinnalle pulpahtaminen. Tähän saakka tie on ollut enimmäkseen tasaista nousua ja luulen että vasta kunnon pudotus opettaa miten asioita käsitellään. Mutta eihän semmoista voi minulle sattua, Prättälä hymähtää.

Jos mietit My Thing -levyn jälkeistä huikeaa meininkiä niin mikä nousee mieluisimpana muistona mieleen?

– Kaikki on ollut mahtavaa, mutta ehkä itselle tärkeimpiä juttuja ovat olleet muutamat ulkomaiset keikkareissut. Tuntuu niin raikkaalta soittaa täysin eri yleisölle kuin yleensä. Ja ylipäänsä uudet  paikat ja uudet ihmiset ovat aina hienoja juttuja.

Kerro lyhyesti vielä tulevasta kakkoslevystä.

– Biisejä ryhdyin kirjoittamaan aika pian My Thingin julkaisun jälkeen ja ensimmäiset äänityssessiot taisivat olla viime maaliskuussa. Levyä ääniteltiin tiputellen pitkin vuotta. Aluksi minulle ei ollut kovinkaan selvää, että millaista levyä olen tekemässä ja biisejä nauhoiteltiinkin enemmän kuin yhdelle levylle mahtuu. Jossain vaiheessa jouduin pistämään osan kappaleista syrjään seuraavaa levyä odottamaan. Voisi sanoa, että valitsin isommat biisit tälle levylle ja jätin pienemmät hautumaan. Tekemisen paineilta ei voi välttyä, mutta luulen, että onnistuin käsittelemään ne aika tehokkaasti parin pienen ahdistuskohtauksen muodossa. Suurimmaksi osaksi levyn tekeminen oli aika leppoisaa, Tuomo päättää.

www.tuomomusic.com

Lisää luettavaa