Tuore kyselytutkimus kertoo omaa kieltään amerikkalaisten halukkuudesta palata konsertteihin ennen toimivaa koronavirusrokotetta

28.4.2020 21:27

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan yli puolet amerikkalaisista aikoo jättää yleisötapahtumat väliin ennen koronavirusrokotteen valmistumista.

Reutersin yhdessä Ipsosin kanssa teettämän kyselytutkimuksen tulokset paljastavat, että vain 27 prosenttia vastaajista olisi valmiita palaamaan konsertteihin, elokuvateattereihin tai teattereihin niiden ovien jälleen avautuessa. 32 prosenttia vastasi odottavansa suosiolla rokotetta ennen massatapahtumiin osallistumista.

Kaikkiaan 55 prosenttia amerikkalaisista oli sitä mieltä, ettei viihdekeskusten tulisi avautua ennen toimivan rokotteen lanseerausta.

”Ennen kuin ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi, he eivät palaa [yleisötapahtumiin] vain sen takia, että heille sanotaan sen olevan mahdollista”, urheilutalouden asiantuntija Victor Matheson kommentoi. ”Menemme peleihin viihtyäksemme, etkä tule erityisemmin viihtymään, jos joudut huolehtimaan enemmän siitä kuka yskii parin rivin päässä kuin että kuka on seuraavana lyöntivuorossa.”

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 4 429 osallistujaa.

Koronavirusrokotteen uskotaan olevan yleisesti noin puolentoista vuoden päässä.

Aiemmin Maailman terveysjärjestön neuvonantaja tohtori Ezekiel ”Zeke” Emanuel esitti The New York Timesille näkemyksen, jonka mukaan keikoille ja muihin yleisötapahtumiin ei ole paluuta ennen ensi vuoden syksyä.

Lisää luettavaa