Tuoreeseen John Wick 2 -elokuvaan saatiin soundtrackille kaikkia Alice in Chainsin ystäviä kiinnostava biisi

Jerry Cantrell Kuva: Wikimedia Commons / Marcela Fae

Alice In Chains -kitaristi Jerry Cantrell palaa soolotuotantonsa pariin tuoreen John Wick 2 -elokuvan soundtrackilla. Elokuvan lopputeksteissä soiva A Job to Do -kappale syntyi sattuman ja hyvien naapurisuhteiden kautta.

Cantrell päätyi soundtrackille tutustuttuaan naapurissaan asuvaan Tyler Batesiin, joka oli säveltänyt musiikin ensimmäiseen John Wick -elokuvaan. Miestä ei tarvinnut houkutella projektiin mukaan pitkään, sillä Batesin ja Marilyn Mansonin ensimmäisen John Wick -elokuvan soundtrackille yhdessä tekemä kappale Killing Strangers sopi Cantrellin mielestä elokuvaan hienosti.

– Hän [Tyler] mainitsi minulle, että elokuvalle ollaan kuvaamassa jatko-osaa ja että ehkä me voisimme tehdä siihen jotain yhdessä, Cantrell kertoo Billboardin jutussa.

Grunge-legenda ei päässyt näkemään Chad Stahelskin ohjaamaa elokuvaa ennen kappaleen säveltämistä, mutta tunsi päähenkilön tarinan elokuvasarjan ensimmäisestä osasta. Cantrell kertoo Billboardille, että musiikin kirjoittaminen elokuvaa varten oli hänestä ”varsin hauskaa”.

– Se tuntui kuin työtehtävältä, jonka pistin itseni tekemään. Se ei ollut kovin erilaista verrattuna siihen, kuinka minä yleensä kirjoitan henkilökohtaisesta näkökulmastani, olipa se sitten omani tai jonkun muun, Cantrell kuvailee kappaleen luomisprosessia.

Alice In Chainsin ja Cantrellin soolotuotannon faneille tutulla tavalla soiva kappale alkaa akustisella kitaralla, mutta kehittyy – Cantrellille ominaisesti – hiljalleen kohti yhä synkempiä vesiä. Cantrellin kirjoittamat sanoitukset käsittelevät pääosassa olevan Keanu Reevesin näyttelemää eläkkeeltä palaavaa palkkamurhaajaa, jonka tehtävänä on taistella kansainvälistä palkkamurhaajajoukkoa vastaan. Perinteistä toimintaelokuvien kuvastoa siis.

Cantrellin säveltämää musiikkia on kuultu valkokankaalla aiemmin vuonna 1996 ilmestyneessä Sähköputkimiehessä (kappale Leave Me Alone) sekä yhdessä Damageplanin kanssa tehdyn Ashes to Ashes -kappaleen muodossa Punisher-elokuvan (2004) soundtrackilla.