Turvamiehet estävät videolla Joey Kramerin pääsyn bänditreeneihin – Aerosmith-riidasta tuli melkoinen sirkus

Erik Pendzich / Shutterstock / AOP

Aerosmith on tottunut vetämään asioita överiksi, ja viimeisin draama näyttää noudattavan tätä tuttua kaavaa. Eilen uutisoitiin ympäri maailmaa, että yhtyeessä sen perustamisesta asti soittanut rumpali Joey Kramer on suljettu pois orkesterin keikkakokoonpanosta, ja että Kramer on haastanut muun bändin oikeuteen asemansa palauttamiseksi. Sotku on saanut vuorokauden sisällä yhä vain uusia kierroksia, ja ennusmerkit näyttävät siltä, että tätä kuviota selvitellään vielä pitkän aikaa.

Ensinnäkään tuomari ei lämmennyt Kramerin vaateille siitä, että hänen asemansa palautettaisiin viranomaisten päätöksellä. ”Kun ottaa huomioon, ettei Kramer ole soittanut bändin kanssa kuuteen kuukauteen eikä tulevaan Grammy-konserttiin ole juuri aikaa jäljellä, Kramer ei ole esittänyt realistisia vaihtoehtoja, jotka turvaisivat yhtyeen taloudelliset intressit”, tuomari Mark Gildea totesi Blabbermouthin mukaan.

Niinpä Aerosmith esiintyy ensi viikonlopun Grammy-juhlissa tuuraajarumpalin kera. Kramer ei kuitenkaan taivu suosiolla, vaan havainnollistaa kaltoinkohteluaan yleisölle isolla kädellä: TMZ-sivustolle ilmaantui video, joka näyttää, miten Kramer pyrkii Grammy-gaalan alla sisälle Aerosmithin treenitiloihin, mutta kaksi turvamiestä käännyttää rumpalin päättäväisesti tiehensä. Katso pätkä linkin takaa.

Se asia ainakin on varmaa, että Aerosmithin Grammy-keikasta puhutaan nyt noin 150% enemmän kuin siitä puhuttaisiin ilman tätä kaikkea sekamelskaa. Toisaalta olisi kyynistä ajatella, että Kramer-sotkun taustalla olisi voittopuolisesti laskelmoitu huomionhakuisuus – samanlainen riitahan koettiin taannoin Black Sabbathin viimeisen kiertueen yhteydessä, ja eiköhän birminghamilaisjätti olisi halunnut hoitaa homman mieluummin hyvässä hengessä kuin julkisen riitelyn kera.