Twisted Sister -kitaristi väittää, että Iron Maiden perääntyi kerran yhtyeen jälkeen lavalle nousemisesta yleisön reaktioiden pelossa

10.1.2021 15:35

Twisted Sister -kitaristi Jay Jay French esittää isännöimässään The French Connection Podcastissa kovia väitteitä. Vieraana jaksossa oli yhtyeen laulaja Dee Snider, jonka kanssa French muisteli hieman menneitä. Näihin muisteloihin liittyi vahvasti muiden yhtyeiden haluttomuus esiintyä Twisted Sisterin jälkeen. Yksi näistä nimetyistä yhtyeistä oli Iron Maiden.

”Muistatko, kun Iron Maiden ei halunnut nousta lavalle jälkeemme sillä verukkeella, että heidän täytyi esiintyä seuraavan iltana?”, French kysyy Sniderilta. ”He kysyivät, että ’Voisitteko te päättää illan?’ Se tapahtui Espanjassa. He olivat pääesiintyjiä, me olimme vain erikoisvieraana ja meille sanottiin yhtäkkiä, että ’Maidenilla on 14 rekkaa ja heillä olisi yksi juttu, voisitteko te… Heidän täytyy lähteä ajoissa.'”

”Syy tälle oli — ja tiedätte tämän olevan totuus — fakta on, että esiinnyimme monta kertaa festivaaleilla ja kuka tahansa raukka jälkeemme esiintyikään, sai kuunnella kuinka fanit lauloivat We’re Not Gonna Take Itiä heidän kappaleidensa välissä”, mies jatkaa. ”Sitä tapahtui jatkuvasti. Se on paha paikka olla lavalla, kun yleisö laulaa toisen bändin biisejä kappaleidesi välissä.”

”Niinpä useimmat olivat, että ’Esiintykää te viimeisenä.’ Muistan yhden illan, kun ZZ Top oli pääesiintyjä, ja kuvittelen keskustelun menneen jotenkin näin: He sanoivat Billy Gibbonsille ’Noh, teidän vuoronne on kello kymmenen, mutta jos haluatte, Twisted voi mennä…’ Billy luultavasti sanoi, että ’Otamme kello kahdeksan paikan.’ Ja niinpä hän otti sen”, French sanoo.

”Hauskin tapaus oli, kun esiinnyimme jollain naurettavilla festareilla Espanjassa, ja meidän oli tarkoitus soittaa neljältä aamusta”, mies jatkaa. ”Saavuimme hotellille ja Danny [Stanton] tulee luokseni ja sanoo: ’Te esiinnytte neljältä.’ Minä olin, että päivällä vai aamulla? Kuka vittu esiintyy neljältä iltapäivällä?’

”Hän sanoi, että aamulla”, French muistelee. ”’Neljältä aamulla? Tiedän, että Espanjassa soitetaan myöhään, mutta että neljältä aamuyöstä, miksi?’ minä ihmettelin. Hän sanoi, että ’Teidän oli tarkoitus esiintyä kahdelta, mutta promoottori haluaa näyttää kaksi tuntia maailmanmestaruuskisojen huippuhetkiä ennen teidän vuoroanne.’ Kysyimme kuka esiintyy ennen meitä. ’Whitesnake.’ Sanoin, että ’Tehkää heistä pääesiintyjä, me emme soita neljältä aamullla.’ Niinpä he menivät David Coverdalen luokse ja sanoivat, että ’Olette pääesiintyjä.'”

”Hän sitten ihmetteli tätä ja kysyi kuka esiintyy ennen heitä”, French jatkaa- ”’Queensrÿche.’ ’Vitut tästä. Voitte kertoa Queenrÿchelle, että he ovat pääesiintyjä’, Coverdale vastasi. Niinpä Queensrÿchelle kerrottiin, että he esiintyvät viimeisenä — eikä heillä ollut hajuakaan miksi. He olivat vain innoissaan siitä, että heistä tehtiin pääesiintyjä.”

”Coverdale nousi lavalle kymmeneltä, me nousimme lavalle kahdeltatoista ja soitimme kahteen, olimme bussissa ja Queensrÿche näki meidät aulassa. ’Senkin runkkarit…’, he vain mutisivat”, French päättää.

Lisää luettavaa