Twitterissä tapahtuu: Judas Priest -kitaristilta tiukka viesti bluesvirtuoosille – ”Älä viitsi käyttäytyä kuin hemmoteltu urpo”

Judas Priestin kitaristi Richie Faulkner antoi suhteellisen tiukkasävyistä palautetta blues-kitaristi Joe Bonamassalle tämän pahoitettua mielensä hiljattaisesta itseään käsittelevästä uutisartikkelista.

Jupakka sai alkunsa, kun Ultimate Guitar teki uutisen Bonamassan jakamasta soittovideosta, jota jotkut artikkelin lukijat kritisoivat.

”Miten menee jätkät? Hiljainen uutispäivä? Tein tämän ihan vain huvin vuoksi ja minulla oli hauskaa sitä tehdessä… nyt se on sivustollanne arvosteltava jonkin paskamaisen pistesysteemin avulla”, Bonamassa kommentoi Twitterissä jakamansa artikkelin yhteyteen. ”Promotkaa ensi kerralla jotain tuntematonta soittajaa, jolla voisi olla näkyvyydelle käyttöä.”

Faulkner ei katsonut kollegansa kiukuttelua hyvällä ja vastasi miehelle napakasti.

”Rauhoitu Joe, älä viitsi käyttäytyä kuin hemmoteltu urpo”, Faulkner kirjoitti. ”Kaikki arvostelevat hyvässä ja pahassa, ja loppujen lopuksi tässä ihmiset vain jakavat mielipiteitään yhdestä planeetan parhaisiin lukeutuvusta soittajasta. Ehkäpä sivustolla oli yhtä hauskaa juttua tehdessään kuin sinullakin. Piristy vähän.”

”Olet kyllä oikeassa”, mies jatkoi seuraavassa twiitissään. ”Ajattele kaikkia niitä soittajia, jotka painavat hommia vuosia ja voivat vain uneksia ylipäätään minkäänlaisesta näkyvyydestä. Teet jotain omaksi huviksesi ja sitä katsotaan tuhansia kertoja, suurimmaksi osaksi positiivisten kommenttien siivittämänä, ja sinä vain mollaat koko juttua. Sinä inspiroit ihmisiä. Mistä oikein kiikastaa?”

Bonamassa ei kauaa vitkutellut vastauksensa kanssa, vaan selvitti omaa Faulknerille osoittamassaan twiitissä.

”Tiedätkö Richie, se on hyvin simppeliä… jos työhösi kuuluu sosiaalinen media jossakin medialafkassa, suoritustasi arvostellaan kahden eri: näyttökerroilla ja sitoutumisilla. Molemmat on helppo saavuttaa klikkiotsikoilla, mutta vaikeaa ilman tunnettua aihetta tai henkilöä. Turvallista reissua.”

”En ole enää pitkään aikaan välittänyt internetistä soittooni liittyvistä kommenteista”, mies jatkaa. ”Se ei vaikuta lainkaan siihen miten soitan. Välitän kuitenkin siitä, kun mediajulkaisu yrittää aloittaa paskamyräkkää minun kustannuksellani. En arvosta moista lainkaan.”

Bonamassa lisää vielä myöhemmin, ettei luota Ultimate Guitarin motiiveihin jutun julkaisun taustalla.

Alla miesten viestittelyä.