U2:n hitistä julkaistiin all stars -ryhmällä tehty versio – Mukana mm. Chris Martin, Tove Lo ja Camila Cabello

Bono itse piti lyhyen puheen ja esitteli kappaleen.

Youtube järjesti viime viikonloppuna kaikille oppilaitoksista valmistuneille tarkoitetun Dear Class 2020 -spesiaalin, jonka aikana nähtiin erilaisia videotervehdyksiä, puheita ja musiikkiesityksiä monilta julkisuuden henkilöiltä. Mukana olivat muun muassa Barack ja Michelle Obama, Lady Gaga, Beyoncé, Lizzo, Alicia Keys, Katy Perry, Seth Rogen, Jack Black, Simpsonit-sarjan ääninäyttelijöitä, Jimmy Kimmel sekä Condoleezza Rice.

Yksi nelituntisen spesiaalin ohjelmanumeroista oli tuottaja Finneasin tekemä remix U2:n Beatiful Day -hitistä, jota laulamaan oli haalittu iso all stars -ryhmä, johon kuuluivat muun muassa Coldplayn Chris Martin, Tove Lo, Camila Cabelo, Ty Dolla $ign, Leon Bridges ja Noah Cyrus. Itse U2-nokkamies Bono esitteli kappaleen ja piti sen alkuun pienen puheen, jossa tämä kommentoi USA:n synkkää nykytilannetta koronapandemioineen sekä mellakoineen.

”Irlantilaisena olen aina uskonut, että Amerikka ei ole vain maa – se on idea ja unelma, joka kuuluu koko maailmalle. Mutta viime aikoina olemme saaneet muistutuksen siitä, ettei Amerikan idea kuulu edes kaikille amerikkalaisille ja monille mustille amerikkalaisille vapaudenpatsaan soihtu on kaukana toivon majakasta. Useimmiten se on heille suoraan kasvoille osoitettu taskulamppu”, Bono toteaa.

”Kun U2 äänitti Beatiful Dayn, oli Dublinin yllä myrskypilviä eivätkä asiat olleet niin hyvin kuin olisivat voineet olla. Mutta kappale ei ole kuvaus siitä, missä silloin olimme – se oli rukous siitä, mihin voisimme mennä ja unelma siitä, mitä voisimme olla.”