Ukrainalainen punkyhtye teki uuden version The Clash -klassikosta – sanoitukset päivitettiin käsittelemään Venäjän hyökkäystä

20.3.2022 18:24

Ukrainalainen punkyhtye on äänittänyt uuden version The Clashin London Calling -klassikosta protestina Venäjän hyökkäykselle.

Beton-niminen trio sai luvan hengissä olevilta The Clashin jäseniltä äänittää Kyiv Calling -nimisen coverin, jonka sanoitukset on muokattu vastaamaan nykyistä sotatilannetta ja kiovalaisten/ukrainalaisten hätää.

Kappale nauhoitettiin Ukrainan Lvivissä 17.-18. maaliskuuta Venäjän ampuessa kaupunkiin raketteja.

”Monet ukrainalaiset muusikot ovat nyt taistelukentillä tai aluepuolustusvoimissa”, Beton-solisti Andriy Zholob kommentoi The Guardianille. ”He ovat vaihtaneet kitarat aseisiin. Toivomme tämän kappaleen näyttävän ukrainalaisten hengen ja uhmakkuuden Venäjän aggression edessä.”

Kyiv Callingin tuotot menevät Free Ukraine Resistance Movementille (FURM).

Zholob on siviilissä ortopediaan erikoistunut lääkäri ja hoitaa sodan uhreja ja sotilaita. Miehen yhtyetoverit Bohdan Hrynko ja Oleg Hula kuuluvat puolestaan Ukrainan aluepuolustusvoimiin.

Kuuntele Kyiv Calling alta.

Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet. Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja: https://linktr.ee/apuaukrainaan

Lisää luettavaa