Upea arkistojen aarre: ALSia sairastava kitaristisuuruus jakoi ennennäkemättömän videon kohtaamisestaan Eddie Van Halenin kanssa

ALS-lihasrappeumatautia sairastava kitaristisuuruus Jason Becker on jakanut ennennäkemätöntä videokuvaa kohtaamisestaan Eddie Van Halenin kanssa.  David Lee Rothin sooloyhtyeen kitaristina kunnostautunut ja ex-Megadeth-kepittäjä Marty Friedmanin kanssa yhteistyötä tehnyt Becker ja Van Halen tapasivat elokuun 31. päivä vuonna 1996.

”Eddie oli upea ihminen”, Becker kommentoi. ”Hän oli uskomattoman ystävällinen minulle ja perheelleni. Hän ei ollut ainoastaan suurin vaikuttajani, vaan hänellä oli myös valtava sydän. Hän ihan rehellisesti sanottuna pelasti elämäni.”

Videolla Eddie soittaa, iskee tarinoita ja luovuttaa Beckerille nimmaroidun Wolfgang-kitaran.

Becker sairastui tahdonalaista lihaksistoa surkastuttavaan ja heikentävään ALSiin 1990-luvun alussa. Hän menetti nopeasti soitto-, kävely- ja puhekykynsä, mutta kykenee edelleen kommunikoimaan isänsä kehittämän, silmänliikkeitä tulkitsevan järjestelmän avulla. Suurista vaikeuksista huolimatta Becker ei ole lopettanut musiikin tekemistä. Hänen viimeisin albuminsa Triumphant Hearts ilmestyi joulukuussa 2018. Levyllä vierailevat muun muassa Joe SatrianiSteve VaiNeal SchonSteve MorsePaul Gilbert ja Joe Bonamassa.

Katso harvinaislaatuinen video alta.