Uusnatsien sivusto käytti Johnny Cashia radio-ohjelmansa tunnusmusiikkina – Levy-yhtiöt ärähtivät

"Man in black" ei soi jatkossa Stormfront Radion tunnusmusiikkina.

NPR uutisoi Universal Music Groupin ja American Recordingsin jättäneen 5. syyskuuta ukaasin, jossa tämä uhkaa oikeustoimilla internetissä toimivaa uusnatsistista Stormfront-sivustoa, mikäli nämä eivät lopeta Johnny Cashin I Won’t Back Down -lainakappaleen käyttämistä viikottaisen radio-ohjelmansa tunnusmusiikkina.

NPR:n tietojen mukaan levy-yhtiöiden kirje on osoitettu entiselle Ku Klux Klan -johtajalle, Stormfront-sivuston perustajalle Don Blackille sekä Stormfrontin radio-ohjelmia jakavalle Rense Radio Networkille. Levy-yhtiöiden mukaan Cashin äänitettä on käytetty laittomasti jo ”sadoilla arkistoiduilla ja kuunneltavissa olevilla” äänitteillä. Vaatimuskirjeessä todetaan, että levy-yhtiöt eivät ole lisensoineet, antaneet lupaa tai muulla tavoin hyväksyneet Rense Radion tai Blackin toimia ja Cashin musiikin käyttämistä.

Kappaletta ei enää käytetty tunnusmusiikkina 6. syyskuuta lähetetyssä ja julkaistussa ohjelmassa. Samassa ohjelmassa Don Black kommentoi Cashin musiikin käytön menevän Yhdysvaltojen tekijänoikeuslainsäädännöstä löytyvän ”fair use” -käsitteen alle, jonka turvin tekijänoikeudellista materiaalia voi käyttää kritiikissä, kommenteissa, uutisraportoinneissa tai opetus- ja tutkimustilanteissa.

”Ne ovat nämä juutalaiset. Kuka muu oikeasti välittäisi tunnusmusiikistamme? Juutalaiset ovat dominoineet musiikkiteollisuutta Tin Pan Alleysta saakka ja tekevät niin yhä tänäkin päivänä, se on varmaa”, ohjelman juontaja Patrick Slattery kommentoi.

Vaatimus jätettiin kuukausi sen jälkeen, kun Johnny Cashin perikunta otti vahvasti kantaa ja irtisanoutui äärioikeistojen toimista kuullessaan Charlottesvillen mielenilmauksessa erään uusnatsin pukeutuneen Cashin t-paitaan.