Uutta Amorphista toukokuussa

8.12.2008 20:29

 

Helsinkiläinen Amorphis pitää yllä suhteellisen rivakkaa julkaisutahtiaan. Yhtye on jo pääosin nauhoittanut toukokuussa ilmestyvän yhdeksännen studioalbuminsa.

– Ollaan kieltämättä oltu varsin tuotteliaalla päällä viime vuosina. Meillä on nytkin nauhoitettuna kaikkiaan seitsemäntoista biisiä ja Tomi (Joutsen, solisti) on parhaillaan purkittamassa omia osuuksiaan laulutuottaja Marco Hietalan johdolla. Kolmen kuulemani Tomin tulkitseman kappaleen jälkeen voin sanoa, että älyttömän hyvältä soundaavat, kitaristi Esa Holopainen miettii.

Ketkä ovat päävastuussa tulevan levyn kappaleista? Esimerkiksi kosketinsoittaja Santeri "Sande" Kallion osuushan tuntuu kasvaneen viime vuosina.

– Biisejä on nyt tullut koko bändiltä, jopa rumpalimme Snoopy (Jan Rechberger) toi kämpille "emo-amoa". Se on tosin vielä hämärän peitossa, mitkä kappaleet päätyvät lopulliselle albumille. Se on tällaisessa demokraattisessa bändissä hienoa, että kuka tahansa voi heittää ideoita mukaan, kun kenelläkään ei ole musiikillista päävastuuta. Minulta, Sandelta ja Koipparilta (kitaristi Tomi Koivusaari) tulee toki vähän enemmän juttuja kuin muilta. 

Entä tekstit? Jatkaako edellisellä Silent Waters -levyllä esiin marssinut Pekka Kainulainen sanoittajana?

– Kyllähän mies jatkaa. Tulevan levyn aiheet pyörivät Ilmarisen ja taivaantakomisen ympärillä. Pekka loihti ilmoille hienon teeman, jota tukevat Travis Smithin kansitaide sekä meidän tuttu falafelhevi.

Amorphis tekee myös Suomen-kiertueen maaliskuussa, ennakoiden seuraavan levynsä ilmestymistä.

– Uutta materiaalia ei kuitenkaan soiteta vielä näillä keikoilla, Holopainen huomauttaa.

Musamaailmassa on nyt myös myynnissä uusi Esa Holopainen Amorphis Signature -kitara ESP Eclipse FT Sun. Tätä käsintehtyä kitaraa on saatavilla vain rajoitettu erä. Katso lisää Amorphisin sivuilta.

Lisää luettavaa