Vaihteeksi elokuvauutisia: odotetusta Spede-elokuvasta julkaistiin velmu traileri, ensi-iltapäivä julki

4.4.2023 09:50

On pienen elokuvateknisen tiedoksiannon aika, kun tämä leffa varmasti kiinnostaa Soundinkin lukijoita. Spede-elokuvan ensi-iltapäivä nimittäin julkistettiin juuri, ja samaan hengenvetoon tuotiin yleisön nähtäväksi upouusi traileri. Katso tämä mainospätkä ylempää.

Spede Pasasen tarinan kertova Spede tulee elokuvateattereihin 22. syyskuuta. Tuotoksen pääroolissa nähdään Riku Nieminen, Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola, Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvan on ohjannut Aleksi Delikouras.

”Elokuvassa käsitellään muun muassa Speden ristiriitaista suhtautumista kritiikkiin. Hän puhui paljon kriitikoista, koska inhosi huonoja arvosteluja, mutta uskon, että kuten Spede, myös me kaikki janoamme edes jollakin tasolla hyväksyntää ja arvostusta. Tämä tulee toivottavasti olemaan ensimmäinen Spede-elokuva, joka saa useamman kuin yhden tähden”, Delikouras kommentoi tiedotteessa..

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Antti Heikkinen ja Aleksi Delikouras, ja se pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin.

Lisää luettavaa