Väkevää yksinäisen tähden harhailua – Nyt olisi tarjolla uunituoretta Lyijykomppaniaa!

Suomenkielisen raskaan musiikin pioneeri Lyijykomppania valmistelee uutta albumia. Yhtyeen työskentelytahti on varsin ilahduttava, sillä edellinen Tietoja epäonnistumisista ja päättämättömyyksistä, tai Väkivaltaa ja vääriä lääkkeitä -pitkäsoitto ilmestyi viime vuonna.

Tulevan albumin ensimmäinen single on nimeltään Yksinäisen tähden harhailija, ja sen pariin pääsee tuolla alempana. Musiikki on basisti Petri ”Lemmy” Lindströmin käsialaa, kun taas sanoituksesta vastaa rumpali Esa Moilanen. Yhtyeessä vaikuttaa myös kitaristilaulaja Tero Vuorinen.

– Vielä nimeämätön tuleva albumi pitää sisällään kymmenen uutta, varsin synkkää jynkytystä. Äänitykset tehdään hyväksi havaitulla tavalla eli treenaamme aina kaksi tai korkeintaan kolme uutta biisiä ja sitten Juha-Matti Koppelomäki karauttaa paikalle liikkuvan äänityskalustonsa kanssa. Valmisteilla oleva levy ilmestyy ensi vuoden puolella, mutta siltä julkaistaan ainakin vielä yksi biisi ennakkoon, kertoo Lindström.

Jos elävä Lyijykomppania kiinnostaa – suosittelemme! – niin kannattaa Kaapelirock-tapahtumaan kesäkuun alkupuolella. Lisätietoja löytyy täältä.

Mutta nyt pistetään uutta Lyijykomppaniaa soimaan: