”Välillä vituttaa, se on semmoista” – The Bitterlicks ei voivottele, vaikka synkkää olisikin

Ennakkokuuntelussa "Tampereen Hellacoptersin" uusi single.
26.9.2018 11:19

Kitararockia kansalle, joka pimeydessä vaeltaa. Soundi tuo nyt ensi-iltaan tamperelaisen The Bitterlicksin uuden singlen, joka enteilee loppuvuodesta julkaistavaa Benzo Blues -albumia. Aikaisemmin yhtyeeltä on ilmestynyt muutama ep.

Nyrkkitappelu- ja Jalava-muusikoitakin sisältävän Bitterlicksin laulaja Juha Pöllänen kertoo, että Stay Close Enough kertoo mielenterveysongelmista ja niistä johtuvista vaikeuksista parisuhteessa.

”Teksti on melko klassinen ’lähteäkö vai jäädäkö’ -typpinen itsetutkiskelu. Kun laittaa siihen soppaan vielä mielenterveysongelmat mukaan, niin jotain action bluesiahan tämä varmaan on”, Pöllänen kertoo.

”En tykkää liikaa avata tekstejäni. Kaikki saavat kokea ne subjektiivisesti, ja hyvä niin. Vaikka matsku on välillä melko synkkää, niin ei se kuitenkaan ole mitään voivottelua vaan ihan aitoa elämää ja sen tuomia haasteita. Haastavista jutuista on aina ollut mielenkiintoisempaa tehdä tekstejä kuin helpoista. Välillä vituttaa. Se on semmosta. Silloin voi joko tarttua kitaraan, pulloon, tai lähteä lenkille. Kaksi kolmasosaa näistä ovat hyviä ratkaisuja.”

Pölläsen mukaan kappale äänitettiin vuoden 2017 kesällä Pälkäneellä White Mansion -studiossa.

”Kaikki seinät oli lattiasta kattoon lasia, sillä taattiin hyvä soundi. Ottoja jouduttiin ottamaan ’muutama’, koska äänityssofta ei suostunut toimimaan, kunnes laitettiin tyyny koneen alle. Siksi biisistä tuli tämmöistä soft rockia”, Pöllänen kertoo.

”Nauhotuksista jäivät kaikki muut soittimet liveottoina sisään paitsi soolot ja laulut. Juha Hauska teki hienon työn tuottajan pallilla, jos ei lasketa pieniä käynnistymisvaikeuksia.”

The Bitterlicksin voi nähdä seuraavan kerran keikalla 5. lokakuuta Lost in Music -festivaalilla Tampereella. Yhtyeen puuhista pysyy parhaiten kartalla Facebook-sivujen avustuksella. Stay CLose Enough julkaistaan virallisesti 27.9.

Lisää luettavaa