Valitse Elmufestin paras esiintyjä – parhaat perustelut palkitaan

Seinäjoella 29.1.2014 järjestettävä Elmufest esittelee viisi lupaavaa bändiä ympäri Suomea. Ammattilaisraati valitsi yhtyeet suomalaisten elävän musiikin yhdistysten suosittelemien 30 ehdokkaan joukosta.

Nyt on yleisön eli teidän vuoro puhua.

Kuuntele kunkin Elmufest-esiintyjän biisinäyte alta ja perustele alle kommenttikenttään, kuka artisteista on mielestäsi paras ja ennen kaikkea miksi. Parhaat perustelijat voittavat palkintoja, ja parhaat perustelut kerännyt bändi saa mainetta ja kunniaa. 

Palkinnot:

  • Kaksi lippua Seinäjoen MARS-festivaalin YleX Pop -tapahtumaan 31.1.2014
  • Kaksi Soundin vuosikertaa
  • Kaksi Provinssirock-t-paitaa.

 

 

KUUNTELE, VALITSE PARAS JA PERUSTELE:

1. Katujen Äänet (Vantaa)

www.facebook.com/katujenaanet

”Katujen äänet on vuonna 2010 perustettu uuden aallon punkbändi Vantaalta. Lyhyen olemassa olonsa aikana bändi on ehtinyt tehdä lukuisia keikkoja ympäri Suomen ja julkaista kaksi loppuunmyytyä omakustanne EP:tä. Airiston Punk-levyjen kautta on ilmestynyt kaksi seiskaa. Lokakuussa 2013 Katujen Äänet solmi levytyssopimuksen Stupido Recordsin kanssa. Tällä hetkellä bändi kiertää Pää Kiin mukana Punk X-mas vol. 2 -kiertueella.”

2. Nicolas Kivilinna (Tampere)

www.nicolaskivilinna.com
www.facebook.com/NicolasKivilinna

”Nicolas Kivilinna on 20-vuotias suomalaiskanadalainen musiikintekijä. Tampereella asuva Kivilinna esiintyy sekä soolona että eri kokoonpanojensa kanssa, jonka lisäksi hän on muun muassa soittanut The Fifth Floor Bandin ja White Soundin jäsenenä. Syksystä 2012 lähtien hän on julkaissut musiikkia omalla nimellään. Kivilinna on julkaissut kaikenlaisia omakustanteita, joilta löytyy muun muassa Eino Leinon runoihin sävellettyjä kappaleita, Beatles-käännöksiä ja täysin omaa musiikkia sekä englanniksi että suomeksi. Kivilinnan ensimmäinen virallinen julkaisu on Joteskii Groteskii julkaisema Eino Leinon vinyylipainos joulukuussa 2013. Keikkoja Kivilinnalla on kokoonpanojensa kanssa takana noin 90. Bändikokoonpanoja ovat muun muassa Yhtyeineen ja Nahkasikarit, mutta Kivilinna esiintyy myös soolona.”

3. Ravage Ritual (Seinäjoki)

www.facebook.com/ravageritual

”Ravage Ritual perustettiin Seinäjoella syksyllä 2011. Bändi soittaa raskasta ja synkkää metallista hardcorea, joka liukuu primitiivisen agressiivisesta ja kaoottisesta ilmaisusta esoteerisiin ja jylhän apokalyptisiin tunnelmiin. Ravge Ritual on julkaissut tähän mennessä demon, Revival ep:n ja split 12″ espanjalaisen Teethingin kanssa, ja parhaillaan yhtye työstää täyspitkää. Runsaiden kotimaan keikkojen lisäksi bändillä on takana kiertue Ruotsissa.”

4. Stache (Oulu)

www.stache.fi
www.facebook.com/Stacheband

”Stache is an indie pop group from the city of Oulu in northern Finland. The band was formed in the year 2008. The songs are written mainly by Aleksi and Matti, while the whole group is responsible for the final arrangements. All five of us sing which has become a recognizable element of our sound. The first self-titled EP was published in March 2010 and the second one “Game On” came out a year later. A double single “Lunartic & Common Wealth” along with the Common Wealth music video are now released. Our debut album was published by Media Croco Records on October 25th.”

5. Zerøes (Helsinki)

www.facebook.com/zer0es

”Syvällä paine kasvaa ja matalat äänet korostuvat. Lämpötila on alhainen, eivätkä värit enää erotu. Zerøes toteuttaa elektronisen avantosukelluksensa bändisoiton keinoin.”

 

Elmufest järjestetään osana MARS-festivaalia Seinäjoen Rytmikorjaamolla ke 29.1.

PERUSTELE VALINTASI ALLE KOMMENTTIKENTTÄÄN

Jos et voi tai halua käyttää Facebook-tunnuksia kommentointiin voit osallistua arvontaan myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen soundi(ät)soundi.fi