Van Halen on ”loppu”, sanoo David Lee Roth – onko rockjätti kuopattu kaikessa hiljaisuudessa?

1.10.2019 09:23

Van Halen ei ole ollut 2000-luvulla erityisen aktiivisena, mutta eipä maailmalla ole levinnyt sellaisiakaan tietoja, että yhtye olisi ripustanut kitarat naulaan. Bändin viimeisin studioalbumi A Different Kind of Truth tuli julki vuonna 2012, ja vuonna 2015 nähtiin orkesterin edellinen kiertue sekä livelevy. Sen jälkeen on ollut hiljaista, ja Eddie Van Halen sekä David Lee Roth näyttävät etääntyneen toisistaan yhä kauemmas.

Nyt David Lee Roth antoi haastattelun, jonka perusteella vaikuttaa siltä, ettei bändi enää kummemmin aktivoidukaan. Detroitilaisen WRIF-radioaseman haastattelussa laulaja sanoo, että bändi on käytännössä ohi. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Asia tuli puheeksi, kun Rothilta kysyttiin huhutusta kulta-aikojen Van Halen -miehistön reunionista. Tämä kiertue ei odotuksista huolimatta ole toteutunut, eikä se näytä toteutuvan jatkossakaan.

”Se on peruttu jo monta kertaa, ja uskon, että Van Halen on loppu. Tämä on seuraava vaihe”, Roth sanoo.

”Olen käytännössä perinyt bändin, mitä se sitten tarkoittaakaan. Luulen sen tarkoittavan, että kun perit jotain, kannat sitä eteenpäin ylpeydellä. Van Halen ei palaa enää siinä muodossa kuin olet oppinut sen tuntemaan. Lisättäköön, että Eddiellä on oma näkökantansa kerrottavana. Ei ole minun asiani puhua hänen puolestaan.”

Eddie Van Halen on ollut 2000-luvulla otsikoissa terveysongelmiensa vuoksi. Häneltä leikattiin syöpäkasvain kielestä vuosituhannen vaihteessa, ja myöhemmin hän on kärsinyt sekä päihdeongelmista että pahasta suolistotulehduksesta. Roth ei osannut antaa haastattelussa sen tarkempaa tilannepäivitystä kitaralegendan voinnista.

”Kuulen samoja huhuja kuin muutkin, eikä ole minun asiani arvailla”, Roth kommentoi bänditoverinsa tilannetta.

Olisihan se sääli, jos perinteinen Van Halen katoaisi ilman mitään viimeistä kiertuetta tai vastaavaa. Odotellaan Eddien kommenttia, jos sellainen vaikka vielä saataisiin.

Lisää luettavaa