Varoitus: älkää häiritkö Yngwie Malmsteenia lentokoneessa, ellette halua, että helvetti pääsee valloilleen

EPA / STEVE C.MITCHELL / AOP

Aina joskus muusikot päätyvät tilanteisiin, joiden muisto seuraa asianosaisia vuosikymmenet. Muistellaanpa vaikka Keith Moonin uima-allastempausta, Elviksen tv-ampumisjupakkaa ja Axl Rosen takahuonekiukutteluja. Yngwie Malmsteenilla yksi tällainen tapaus nähtiin vuonna 1988, kun mies menetti täysin malttinsa lentomatkalla – ja kuvioon liittyy myös nykyään Stratovariuksessa operoiva Jens Johansson.

Tapaus nousi kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen esille, kun Malmsteenia haastateltiin Guitar Worldiin. Jupakkahan meni niin, että Malmsteen matkasi yhtyeensä kanssa kohti Japania, ja muusikoiden humalainen hölmöily lentokoneessa johti selkkaukseen muiden matkustajien kanssa.

”Ei ole epäilystäkään siitä, ettenkö toimisi nykyään toisin, mutta vuoden 1988 ’ilmaraivokohtaus’ on edelleen helvetin hauska juttu”, Malmsteen kertoo haastattelussa.

”Kun matkustamme, minä lennän tavallisesti ensimmäisessä luokassa ja muu bändi turistiluokassa. Niin se vain on. Mutta sillä kertaa joku luupää laittoi meidät kaikki ensimmäiseen luokkaan. Lento Japaniin kestää 16 tuntia ja vedimme tukevat kännit. Ryyppäsin itsekin vielä niihin aikoihin, mutta vaikka en varmasti käyttäytynyt moitteetta, en ollut tilanteen suurin rettelöitsijä.”

”Nukahdin jossain vaiheessa, ja yhtäkkiä eräs nainen päätti kaataa kannullisen jääkylmää vettä niskaani vaatien meitä rauhoittumaan. Menetin hermoni aivan tyystin. Niin se aina menee: kerran olin bändini kanssa baarissa ja rumpalimme alkoi viskoa kaljaa ihmisten päälle, ja siitä hyvästä minut heitettiin ulos. Minä kun olen bändin kasvot.”

Kun Malmsteen sanoo, että hän menetti hermonsa, hän todella tarkoittaa sitä. Youtubesta löytyy tallenne, jolla jupakka avautuu koko komeudessaan. ”You released the fucking fury!” Malmsteen karjuu, mikä on aivan ehdotonta meemimatskua tästä ikuisuuteen.

Blabbermouth muistuttaa, että tapauksessa oli mukana myös Jens Johansson, jonka keppostelumieltymykset tunnetaan myös Stratovariuksen kiertueilta. Lentohässäkkään liittyy esimerkiksi naisten terveyssiteisiin kaadettuja Bloody Mary -drinkkejä. Lukijoiden mielikuvitus täyttäkööt loput tästä mielikuvasta. Rock’n’roll!