Vasas Flora & Fauna -yhtyeen ensisingle ensisoitossa!

Vasas Flora & Fauna -yhtyeen ensimmäinen single Leevi & The Leavings on nyt Soundin netissä ensisoitossa. Mutta mikä tämä kokoonpano oikein on?

1990-luvulla Vaasa jäi Ruotsin Uumajasta alkunsa saaneen hardcore-aallon alle. Nuoruudessa viha normaalikulttuuria ja vallitsevaa järjestelmää vastaan oli vahva, mutta aikuisuuteen se ei enää sopinut. Tämä muutos jätti jälkeensä useita eksyneitä sieluja lahden molemmille puolille.

Cats On Fire -yhtyeen Mattias Björkas kuului juuri tähän sukupolveen. Yhdessä Iiris Viljasen kanssa hän on kirjoittanut kappaleita, jotka kertovat Vaasan murteella turhautumisesta, heikkoudesta ja epäonnistumisista, mutta samalla lohdusta.

− Vasas Flora & Fauna on kaunein kukka Pohjanmaan preerialla. Tämä on liikuttavinta ruotsinkielistä poppia, mitä olen kuullut vuosiin, ruotsalainen poptähti Jens Lekman kommentoi tiedotteessa.

Joskus kannattaa kuunnella kappaleita unohdetuilta alueilta. Ne voivat toimia tarpeellisina muistutuksina siitä, että vaikka asiat eivät päällisin puolin ole samanlaisia kaikkialla eivät ne pohjimmiltaan eroa merkittävästi toisistaan. Släkt med Lotta Svärd on kokoelma tällaisia kappaleita.

Ensimmäinen single Leevi & The Leavings on hieno esimerkki Vasas Flora & Faunan suoraviivaisista sävellyksistä. Björkas on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen, jossa Viljanen soittaa pianoa ja laulaa.

− Tuloksena on jotain niinkin epätavallista, kuin erinomainen ruotsinkielinen pop-albumi, joka ei ole millään tavalla ruotsalainen.