Verellä täytettyä kitaraa soittanut Rob Zombien ex-jäsen harkitsi aluksi aivan muuta täytettä soittimeensa – Laulaja puuttui kuitenkin peliin

"Se saa koko keikkavaunun löyhkäämään", Rob Zombie oli todennut MIke Riggsille.
9.5.2022 14:38

Mike Riggs, joka soitti kitaraa Rob Zombien sooloyhtyeessä vuosina 1997-2003, tuli tunnetuksi läpinäkyvistä Fernandes-kitaroistaan, jotka tämä täytti verellä ja kaatoi sitten itsensä ja yleisön päälle keikoilla. Riggs puhui näistä soittopeleistään tuoreessa Ultimate-Guitarin haastattelussa.

”Sain idean siitä, kun joku sanoi minulle kerran: ’Et voi tehdä enää mitään uutta kitaralla, kaikki on jo nähty ja tehty’. Niinpä sain idean läpinäkyvästä ja ontosta kitarasta, jonka voi täyttää erilaisilla jutuilla”, Riggs toteaa.

Riggs kertoo, ettei veri (joka vastoin yleistä luuloa oli oikeaa, ei tekoverta) ollut kuitenkaan ensimmäinen asia, jolla aikoi soittopelinsä täyttää vaan hänellä oli paljon graafisempia ja kuvottavampia suunnitelmia:

”Halusin laittaa sisälle pilaantunutta lihaa ja toukkia. Mutta sitten Rob [Zombie] sanoi jotain sen tapaista, että ’Se saa koko keikkavaunun löyhkäämään’, joten päädyin sitten vereen. Mutta se toimi lopulta kaikkein parhaiten, koska niin yleisö pääsee osalliseksi veren roiskuessa heidän päälleen.”

Sepäs… mukavaa? Alla olevalla vanhalla livepätkällä nähdään, miten Riggs ottaa huikan verikitarastaan Dragula-hittikappaleen aikana (videon aikajanalla 17 ja puolen minuutin paikkeilla). Alla myös Riggsin Scum of the Earth -yhtyeen Twitterissä jakama kuva ”verikitarasta”.

Lisää luettavaa