Vielä voi hevilläkin joutua vaikeuksiin: Iron Maidenia fanittavalle koulun rehtorille vaaditaan siirtoa ”saatanallisista” kuvista

10.10.2021 18:27

Kanadasta kuuluu kummia. Monet ontariolalaisen Eden High Schoolin oppilaiden vanhemmat yrittävät saada koulun rehtorille siirron johtuen tämän Iron Maiden -fanituksen yhteydessä käyttämistä eleistä ja kuvastosta.

Ongelmaksi ovat muodostuneet rehtori Sharon Burnsin kuvat, joissa tämä näyttää pirunsarvi-käsimerkin ja esittelee itse tekemäänsä plakaatia, jossa komeilee numerosarja 666. Kuvat ladattiin koulun Instragam-tilille.

Vanhemmat kertovat olevansa ”syvästi järkyttyneitä siitä, että koulun rehtori esittelee häpeilemättömästi saatanallisia symboleita ja kuuliaisuuttaan saatanallisia käytäntöjä kohtaan julkisilla sosiaalisen median alustoilla, joilla oppilaat voivat nähdä ne”.

Valituksen tehneet vanhemmat vaativat rehtorin siirtämistä toiseen oppilaitokseen.

”Kyse ei ole Sharon Burnsin rakkaudesta Iron Maideniin. Siitä ei ole missään vaiheessa ollut kyse. Tämä vetoomus koskee koulun rehtorin avointa käsin tehdyn 666-kyltin esittelyä, vaikka hän tietää mitä tuo saatanallinen symboli tarkoittaa valtaosalle koulun oppilaiden perheistä. Lisäksi hän latasi sen työhön liittyvälle ja avoimelle koulun sosiaalisen median tilille, vaikka hän olisi helposti voinut laittaa sen yksityiselle tilille.” Change.orgissa julkaistussa vetoomuksessa kirjoitetaan.

Oppilaat ovat rientäneet puolustamaan rehtoriaan.

”On naurettavaa, että muutamat vanhemmat tuomitsevat hänen roolinsa rehtorina Instagram-päivitysten kautta (jotka liittyvät Iron Maidenista pitämiseen. Siinä se.)”, oppilaiden perustamassa vetoomuksessa kommentoidaan. ”Eden High School on julkinen koulu. Ei kristillinen oppilaitos. Jos et jostain syystä pidä lapsesi, lapsenlapsesi, sukulaisesi tai vastaavan rehtorista, lähetä hänet toisen alaisuuteen.”

Oppilaiden mukaan Burns ”levittää ympärilleen pelkkää rakkautta ja suopeutta, ja on luultavasti yksi parhaista ja innokkammaista rehtoreista joita koululla on koskaan ollut”.

Kirjoitushetkellä Burnsin siirtoa vaativa vetoomus on kerännyt hieman alle 550 allekirjoitusta. Rehtoria puolustavia allekirjoituksia on puolestaan kasassa reilut 16 500.

Lisää luettavaa