Viikate takki auki kohti uusia haasteita

3.12.2008 21:06

Kouvolan synkistä viidakoista tuleva Viikate vetäytyy alkuvuodesta studioon. Yhtye ryhtyy työstämään uusia julkaisuja Music Bros -studiolla tuottaja Miitri Aaltosen kanssa. Viikatehan on aikaisemmin tehnyt yhteistyötä J-J Nippalan kanssa kouvolalaisella Funny Farm -studiolla.

Kouvolan synkistä viidakoista tuleva Viikate vetäytyy alkuvuodesta studioon. Yhtye ryhtyy työstämään uusia julkaisuja Music Bros -studiolla tuottaja Miitri Aaltosen kanssa. Viikatehan on aikaisemmin tehnyt yhteistyötä J-J Nippalan kanssa kouvolalaisella Funny Farm -studiolla.

Viikatteen tiedote kertoo: "Marraskuun lauluja -albumikaksikko edustaa yhtyeelle täydellisintä saavutettavissa olevaa Viikate-soundia. Mutta koska tyhmyydessä ei jaeta kakkospalkintoja, aiomme nyt tylysti teurastaa lypsävän lehmän! Aaltosen meriitit mm. Stam1nan ja Mokoman levyjen takana ovat vakuuttaneet meidät siitä että mies osaa painaa rec-nappulaa. Ja tuota painamistaitoa aiomme myös me hyödyntää".

Soundi lähestyi Viikatteen laulavaa kitaristia Kalle "Kaarle" Virtasta ja tiedusteli muutamia asioita.

Mitä odotat Miitri-yhteistyöltä? Onko vanhojen V-fanien syytä olla kauhuissaan; muuttuuko yhtyeen soundi nyt paljonkin?

– Takki auki mennään ja odottavalla mielellä ollaan. Tästä aiheesta on Aaltosen kanssa puhuttu ehkä kolmisen vuotta niin yökerhojen hämärissä kuin päivän valossakin. Ehdotus on alun perin lähtenyt Miitriltä ja mikäs siinä, kun mies on komea ja eroottisesti latautunut musiikkiamme kohtaan. Sopiva rako sattui kohdalle nyt ja seuraavaksi ryhdytään ihmettelemään, kuinka mummon käy uudessa pankkijonossa. Eli siis joutuuko käyttämään kyynärpäitä vai saako jonotusnumeron yhtä helposti kuin aiemminkin. Toisaalta; niin kauan kun meikämandoliino laulaa ja säätää kitaran kaikukerrointa niin eihän tässä ole kauhean radikaaleja muutoksia mahdollista toteuttaa… Eli siis huolet pois. Kappaleet ovat tosin tällä kerralla aavistuksen uudemmalta, kevyemmältä planeetalta.

– Tuoretta materiaalia on nyt EP:n verran kuosissa. Reilu albumillinen taas on viimeistelyä vailla valmiina ja pakolliset lainakappaleetkin valittuna. Eikä saa unohtaa matkan varrella syntyviä lauluja. Aiemmilla kerroilla sieltä on aina löytynyt joitain hyviä finalisteja. Sanoitukset puolestaan liikkuvat edelleen elämän perusasioiden tyvessä. Sanamuodoissa ja ilmaisuasuissa ovat auttaneet niin Leino, Viita kuin Asko Raappanakin.

Entä millaisin jännitysmomentein Viikate-leirissä odotellaan moottoripää-lämppäystä kuudentenatoista joulukuuta?

– Jos tätä asiaa kauempaa katselee niin tämän yhtyeen voisi lopettaa joulukuun 17. päivä. Mutta kun itse on uusista kappaleista niin innoissaan niin eihän sitä malta…

Viikatteen seuraava ep ilmestyy loppukeväästä ja koko albumin vuoro tulee syksyn koittaessa.

www.viikate.com

Lisää luettavaa