Ville Valo kommentoi HIMin lopettamista – yhtye ”alkoi pikkuhiljaa kuihtua pois”

21.11.2022 09:06

Ville Valo on jälleen otsikoissa, kun laulaja valmistautuu julkaisemaan VV-projektinsa Neon Noir -albumin. Levy on tulossa 13. tammikuuta, ja sen myötä Valo lähtee myös pitkälle kiertueelle. Niinpä maestro on taas promoruljanssin keskellä, ja media on luonnollisesti kiinnostunut kuulemaan herran mietteitä myös HIMistä. Viimeksi tästä aiheesta puhuttiin saksalaisen Radio Bobin haastattelussa, ja juttutuokiosta uutisoi myös Blabbermouth.

Valo tuumaa, että HIM tuntui ennättäneen luonnollisen elinkaarensa päätökseen. Oli aika jättää vanhat hommat taakse ja aloittaa jotain uutta.

”Minusta oli oikea päätös lopettaa HIM. Olimme tehneet sitä hommaa pitkän, pitkän aikaa, ja se alkoi tavallaan kuihtua pois”, Valo sanoo

”Ehkä siinä oli kysymys jäsenten kiinnostuksen puutteesta, tai ehkä se oli sen ajan henki. Olimme pysyneet kasassa jo niin kauan, että hämmästyimme itsekin, että se kesti niin pitkään.”

Mitä Neon Noir -albumiin tulee, Valo kuvailee sitä koronaprojektikseen. Musiikin tekeminen auttoi pitämään ajatukset kasassa, kun maailma ympärillä natisi liitoksissaan.

”Kuten koko muukin maailma, myös minä masennuin aika pahasti covidin vuoksi. En tiennyt, onko tulevaisuutta ylipäätään olemassa tai mitä tapahtuu. Se ei ollut varmasti helppoa aikaa kenellekään”, Valo sanoo.

”Uusi levy oli piti minut suunnilleen järjissäni, ja se antoi mahdollisuuden suunnata energiani johonkin positiiviseen ennemmin kuin negatiiviseen. Albumi on siis kuin sen ajanjakson ilmentymä. Se on myös ensimmäinen tekemäni levy, jolle soitin kaikki instrumentit itse. Outo levy, siis. Olen vähän shokissa koko jutusta. Kaipa se on jonkinlaisen traumaperäisen stressihäiriön tuotos.”

Lisää luettavaa