Ville Valo ottaa ensi kesänä Tuskan haltuunsa – vuoden 2023 ensimmäiset kiinnitykset julki

31.8.2022 12:00

Näin julistetaan kuuman festarikesän 2023 käynnistely alkaneeksi! Tuska-festivaali tiedottaa ensimmäisistä artistikiinnityksistään, ja onhan tuonne saatu mukaan jo tässä vaiheessa monta asiallista nimeä. Hyvä!

Suurimpana uutisena mainittakoon, että Ville Valo on näemmä valmis käynnistämään soolohommansa toden teolla. VV-nimellä operoiva HIM-laulaja julkaisee Neon Noir -albumin alkuvuodesta 2023, ja levy vie miehen luonnollisesti myös festareille. Aikaisemmin julkaistujen singlebiisien perusteella tiedossa on luontaista jatkoa HIM-soundille, mutta aavistuksen verran enemmän goottirock-kulmalla. Viime kerran Valo nähtiin Tuskan lavalla vuonna 2017, kun HIM jätti jäähyväisiä.

Tuskan muita kiinnityksiä ovat ukrainalainen Jinjer, yhdysvaltalaiset Lorna Shore ja Blood Incantation, brittiläinen While She Sleeps, ruotsalainen Orbit Culture sekä kotimaiset Mokoma, Turmion Kätilöt ja Diablo. Tuska vietetään jälleen Helsingin Suvilahdessa 30.6.–2.7.2023. Kolmen päivän liput tapahtumaan maksavat alkaen 199 euroa.

Tuska tiedottaa lisäksi keränneensä kevään ja kesän aikana tukea Ukrainalle Unicef-hätäapukeräyksellä yhteensä 10 792 euroa. Hienoa duunia sekä festivaalilta että lahjoittajilta! Lahjoituksia voi edelleen tehdä esimerkiksi Unicefin kautta.

Lisää luettavaa