Volbeat lopetti keikkansa vain parin minuutin soiton jälkeen – kitaristi puolustaa päätöstä

Rob Caggiano.
AOP

Maailman musiikkiblogeissa on viime päivät ihmetelty Volbeatin meininkejä. Yhtyeen oli määrä esiintyä Irlannin Belfastissa 2. lokakuuta, mutta keikka meni pahemman kerran mönkään, kun laulaja Michael Poulsen käveli pois lavalta kesken ensimmäisen kappaleen.

Solisti palasi vielä mikin ääreen ja selitti yleisölle, että bändillä on teknisiä ongelmia eivätkä muusikot kuulleet toistensa soittoa kunnolla. Orkesteri käynnisti kappaleen uudelleen, mutta pian Poulsen lopetti taas ja koko yhtye poistui takavasemmalle. ”Pahoittelemme, mutta ei tämä nyt toimi”, Poulsen kommentoi yleisölle.

Fanit pettyivät luonnollisesti pahemman kerran, ja nyt kitaristi Rob Caggiano kertoi ranskalaisen Loud TV:n videohaastattelussa perusteluja yhtyeen päätökselle. Caggianon mukaan Poulsenin ääni olisi saattanut kärsiä pitempikestoisia vaurioita, mikäli orkesteri olisi jatkanut.

”Hänen äänensä olisi mennyt, ja sitten olisimme joutuneet perumaan enemmän keikkoja, mikä olisi ollut painajainen. Tietysti tämä oli inhottavaa, mutta näitä sattuu”, Caggiano kommentoi.

”Emme voineet tälle nyt mitään. Rakastamme Irlantia, ja haluamme palata hyvittämään asian. Mutta tällä kertaa meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa.”

Mikä lie monitoroinnissa ollut sitten niin pielessä, ettei asiaa voitu korjata millään ilveellä. Volbeatin kokoluokan keikoilla tällaiset asiat ovat yleensä selvitettävissä, mutta ilmeisesti nyt oli sitten jotain isompaa ongelmaa. Mene ja tiedä.