Vuosia sitten varastettu Ozzy Osbournen Blizzard of Ozz -kultalevy palautui oikealle omistajalleen – löytäjä palkittiin avokätisesti

28.11.2021 18:24

Vuonna 2010 Mark Sandwell -niminen miekkonen törmäsi levykauppoja ja torikojuja kierrellessään varsin mielenkiintoiseen löytöön: vuosia aiemmin Ozzy Osbournelta varastettuun Blizzard Of Ozz -kultalevyyn. Tuossa vaiheessa mies ei vain tiennyt kyseessä olleen ihka-aito asia. Tapauksesta raportoi muiden muassa Loudwire.

”Löysin sen pöydältä, joka oli täytetty auton takakontista löytyneellä satunnaisella rojulla”, Sandwell taustoittaa. ”Se oli edelleen kehyksissään, mutta lasi puuttui. Kysyin paljonko he halusivat siitä – kympin! Minulla ei käynyt mielessäkään, että kyse olisi aidosta asiasta – olin tottunut löytämään kaikenlaisia halpoja kopioita.”

Sandwell säilytti levyä muovipussissa kämpillään vuosikymmenen ajan, kunnes hiljattain päätti puhdistaa sen ja lisätä kehyksiin uuden lasin. Mies teki lopputuloksesta päivityksen Instagramiin.

”Kymmenen minuutin sisällä musiikkipromoottoriystäväni Manchesterista otti yhteyttä”, Sandwell kertoo. ”Hän kertoi minulle, että levy oli varastettu, ja että hän tunsi Ozzyn tämänhetkisen managerin tyttären, ja että hän ottaisi tähän yhteyttä. ’Voi helvettiläinen!’ tuumailin, poistin päivitykseni ja ihmettelin mitä seuraavaksi tapahtuisi. Tiesin, että minun pitäisi palauttaa se – tilanne oli kuin minulla olisi ollut jonkun muun palkinto tai sodasta saadut mitalit. En kuitenkaan odottanut että [Ozzyn manageriporras] suhtautuisi asiaan niin hienosti.”

Ozzyn edustajat ottivat Sandwelliin yhteyttä levyn palauttamiseksi ja tarjosivat hänelle vaihdossa varsin mieluista muistoesinettä.

”Odotin nimikirjoituksella varustettua levyä, jotain, joka muistuttaisi koko hullusta jutusta, mutta he teettivät minulle nimelläni koristellun virallisen Blizzard Of Ozz -kultalevyn ja antoivat signeeratun kopion Ordinary Man -levystä. Olen aivan haltioissani… se on ehdottomasti kaikkien aikojen lempparivaihtokauppani mitä levyihin tulee!”

Lisää luettavaa