Vuosituhannen alussa oli suunnitteilla virallinen Metallica-peli – tällainen siitä olisi tullut

Pelimaailman vaiherikasta historiaa kirjaava PtoPOnline-sivusto teki artikkelin raskaan rockin ystäviä kiinnostavasta tapauksesta. St. Anger -levyn aikaan vuonna 2003 nimittäin suunniteltiin Playstation 2:lle ja muille sen aikakauden vermeille Metallica-peliä, mutta projekti ei lopulta edennyt kovinkaan pitkälle.

Nyt kehittelyasteelle jääneestä pelistä on nähtävillä videokuvaa, ja aineiston perusteella siitä olisi saattanut tulla yllättävän hyvä. Viralliset rockbändipelit ovat monesti aivan hirvittäviä – eipä unohdeta esimerkiksi vuoden 1999 Iron Maiden -peliä Ed Hunter – mutta Damage Inc. : Metallica näyttää aivan passelilta toiminnalliselta autoilupeliltä. Nykymaailman pelaajille saattaa tulla videomateriaalista mieleen esimerkiksi viime vuonna jonkinmoista menestystä saavuttanut Mad Max -peli.

Syytä Damage Incin peruuttamiselle ei tiedetä, mutta ilmeisesti jonkinlaisia lisensointiongelmia oli ainakin mukana kuvioissa. Peliä suunnitteli Black Rock -yhtiö, joka tuohon aikaan oli vielä nimeltään Climax Brighton ja jonka Disney vuonna 2011 osti vain lakkauttaakseen studion hieman myöhemmin. Sen pituinen se.