Waltari ottaa kovat otteet käyttöön – tulevalla julkaisulla mukana Lordi, Eläkeläiset, Bomfunk MC’s ja mitä vielä

13.9.2021 18:59

Waltari ei ole koskaan epäröinyt tempaista levyillään oikein olan takaa, ja yhtyeen tulevasta 30-vuotisjuhlakokoelmasta näyttää kehkeytyvän tätä periaatetta kunnioittava julkaisu. 26. marraskuuta tulee julki 3rd Decade – The Anniversary Edition, jolle Waltari on levyttänyt uusiksi tuttuja kappaleitaan mittavan vierailijakaartin kera.

Vieraskaarti on laaja sekä lukumäärältään että tyylikirjoltaan. Mukana ovat Bomfunk MC’s, Marko Hietala, Lordi, Angelit, Eläkeläiset sekä Jonne Järvelä & Jyrki69. Melkoista!

”Huomasimme, että Monk-Punkista on kulunut jo 30 vuotta, ja harkitsimme sen huomioimista juhlakonserteilla, mutta koronaviruksen myötä kypsyi ajatus tehdä levy epätavallisten vieraiden kera”, Kärtsy Hatakka kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Tämän levyn tekeminen on ollut oikeastaan ensimmäinen kerta, kun olen pystynyt ottamaan studiossa sivustaseuraajan roolin, ja se oli virkistävä kokemus. Albumi ei ole todellakaan vain minun lapseni vaan kollektiivinen ponnistus, jossa sain seurata hienojen vierailijoiden suorituksia, soittaa bassoa, laulaa muutamat lainit ja tehdä ohjelmointia.”

Kokoelman juju on, että kullekin vierailijalle annettiin vapaat kädet tulkita oma versionsa käsiteltävästä Waltari-biisistä. Yhtye itse toimi lähinnä housebändinä taustalla. Tuotoksen kappalelista näyttää seuraavalta:
1. Waltari feat. Jürgen Engler: Merry Go Round
2. Waltari feat. Marko Hietala: Below Zero 2021
3. Waltari & Bomfunk MC´s: Skyline (remix)
4. Waltari & Eläkeläiset: Ehtoopuolella
5. Waltari feat. Kevin Ridley & Nuorisokuorot Sykkii ja n.u.k.u: So Fine 2021
6. Waltari & Angelit: Step Outside
7. Waltari feat. Jonne Järvelä & Jyrki 69: In The Cradle 2021
8. Waltari feat. Niki: Misty Man 2021
9. Waltari & Lordi: Lights On 2021
10. Waltari feat. Tampere All Stars: The Stage 2021
11. Waltari feat. April Art: Helsinki 2021

EDIT 14.9.: Biisilistaa korjattu.

Lisää luettavaa